Реорганізація руху на вулиці Стуса та що змінилося для львів’ян з 1 липня. Головне за добу

1242 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.

Вулиця Кривоноса у Львові стане двостороннього на час ремонту колектора, який триватиме близько трьох тижнів. 23 червня на перетині вул. Кривоноса та вул. Винниченка трапилося руйнування конструкційних елементів каналізаційного колодязя та загальноплавного каналізаційного колектора.

З 1 липня в Україні скасовують дію мораторію на продаж аграрної землі, мають запровадити паспорти вакцинації, а також підвищити прожитковий мінімум та пенсії. Деталі тут

Українським вболівальникам нагадали, що в’їзд до Італії закритий навіть попри наявність квитка на матч Євро 2020. 

Читайте також: Від рідкісної хвороби померла 10-річна Іринка Химич

У Львові на 41-му році життя помер головний організатор святкування 750-річчя Львова, колишній гітарист гурту «Мері» Тарас Ших.

У Львівській обласній лікарні відновили роботу кардіологічне, ревматологічне, гастроентерологічне і профпатологічне відділення, які із серпня минулого року працювали як «ковідні». 

Читайте також: У Єгипті запрацює українськомовна гаряча лінія для туристів з України

У Домівці врятованих тварин буревій повалив дах у котячому будинку. Щоб відновити притулок для котів, домівці потрібна допомога у розмірі 12 тисяч грн. Зараз у будиночку живуть 20 котів, а загалом через їхній притулок пройшли уже сотня котиків, які знайшли свої домівки.

На аварійні ділянці вул. Стуса хочуть реорганізувати рух. Управління транспорту Львівської міськради розробило схему організації дорожнього руху на вулиці В. Стуса на ділянці біля трамвайної зупинки «Стадіон Україна» та перехрестях вул. Липова Алея, яка візуально звузить проїзну частину, щоб стимулювати водіїв не перевищувати швидкість. 

Читайте також: Львівська облрада ініціює звільнення керівника держгеокадастру на Львівщині

У Львові з’явилися вивіски арабською мовою. Львівські крамниці навіть почали переформатовуватися під потреби гостей з ісламських країн. Туристи зі сходу приїжджають до Львова як організованими групами, так і самостійно, як от, молоді подружні пари та сім'ї з дітьми. 

Найбільше від грози постраждали клени, тому надалі їх посадку будуть обмежувати. Найбільш стійкими до таких непердбачуваних погодних умов є акації, дуби й берези, однак це залежить також  від здоров'я та віку дерев. 

Читайте також: У Львові відкрилась арт-виставка у стилі арт-деко. Фоторепортаж

У Львові, на вул. Дорога Кривчицька, 17а, планують відкрити новий спортивний центр «Боско». Ігрова зала матиме 600 глядацьких місць, проте у майбутньому її планують розширити до 800 місць. 

Гарного Дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!