«Вперше потрапив на таке дійство». Фоторепортаж із репетиції маршу у Львові

2266 0
У марші взяли участь 850 військових та службовців Нацполіції і ДСНС.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

«Я ще ніколи не спостерігав такого помпезного маршу у Львові. Вперше потрапив на таке дійство, хоч сам львів'янин і маю стосунок до Збройних сил. Сподіваюсь, що на офіційній частині виглядатиме подія ще гарніше. Також цікаво подивитися на підняття прапора. Не очікував, що військові за такий короткий термін встигнуть встановити флагшток», – ділиться враженнями львів'янин Богдан, який прийшов подивитися марш. 

На вул. Стрийську прийшли цілими родинами, щоб побачити урочистий захід. Чоловіків цікавить, чи у військових справжня зброя. Діти спостерігають із зацікавленістю і питають батьків дозволу фотографувати військових. Але всі кажуть, що приємно вражені подією. Багато хто на такому заході вперше. 

До слова, такий урочистий марш до Дня прапора у Львові дійсно проходить  вперше. До того ж, цьогоріч на вул. Стрийській пройде парад військових до площі, на якій нещодавно демонтували Меморіал слави.

Читайте також: «Батьківщину-матір» та радянського воїна у Львові демонтували. Відео дня

Марш розпочався із виходу військослужбовців з території Академії сухопутних військ та шикуванням їх під командуванням начальника Львівського військового гарнізону генерала-лейтенанта Павла Ткачука. Це перша репетиція урочистого заходу до Дня прапора, планується провести ще три до святкового дня. 

Читайте також: На найвищому флагштоці Львівщини піднімуть найбільший прапор області

У репетиції взяли участь військовослужбовці Роти почесної варти Академії, 80-тої бригади, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Львівського університету внутрішніх справ, Університету безпеки життєдіяльності, військової частини 184-го навчального центру та Міжнародного центру миротворчості та безпеки, а також розрахунок Збройних сил Канади, США та прапороносна група Литовської групи. Також у складі курсантських підрозділів були жінки.

Нагадаємо, вчора, 19 серпня, у Львові, поблизу Академії сухопутних військ, провели репетицію святкового маршу до Дня Прапора та 30-тої річниці Незалежності України за участю військовослужбовців ЗСУ та країн-партнерів.

Сам урочистий марш проведуть 23 серпня після підняття прапора на найвищому флагштоку Львівщини – поблизу Академії сухопутних військ.

Повну програму заходів до 30-ї річниці Незалежності України можна переглянути за посиланням.

Анна Чистякова

Фото авторки

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!