Реставратори відновили у Львові дерев’яні двері на вулиці Захарієвича. Фото до і після

1110 0
Загалом реставратори замінили до 30% деревини у цій брамі.
фото: лкп бюро спадщини

фото: лкп бюро спадщини

В історичному центрі Львова реставратори відновили дерев’яні двері будинку на вулиці Захарієвича, 2. Це – дубові двері, які були дуже знищені: не лише погано закріплені, а взагалі не відчинялися. Крім того, раніше вони зазнали невдалого ремонту, де використали ДСП-плиту. Про це розповів реставратор Андрій Пулик, – передає ЛКП «Бюро спадщини».

Загалом реставратори замінили до 30% деревини у цій брамі.

«Також автентичні грати і ручка були втрачені. Натомість були виготовлені нові за нашим ескізним проєктом на основі наявних аналогів», – каже фахівець.

Відновлення цієї брами тривало упродовж місяця.

«Там над порогом є цокольні дощечки, щоб їх вберегти від механічних пошкоджень, ми на них поставили латунні накладки. Також поріг накрили латунною накладкою. Довелося замінити шпінгалети», – додає Андрій Пулик.

Загальна вартість робіт становила 56 680 грн. З них місто оплатило 70%, відтак мешканцям довелося додати майже 17 000 грн свого внеску



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!