Ресторан «Панська чарка» закрили після отруєння клієнтів

4612 1
В лікарні залишається 16 відвідувачів ресторану.
фото: eatsmart.ua

фото: eatsmart.ua

Як розповіли Tvoemisto.tv у ресторані «Панська чарка», заклад тимчасово не працюватиме через дослідження, які проводять після отруєння відвідувачів.

Які саме дослідження проводять у ресторані відмовились повідомляти до появи їх результатів. Завершити дослідження планують до неділі, 22-го жовтня.

Головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко розповіла Tvoemisto.tv, що в лікарні залишається 16 отруєних. Стан госпіталізованих – середньої важкості. Ще одну людину проконсультували та відпустили додому.

Нагадаємо, у Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню госпіталізовали відвідувачів ресторану «Панська чарка» з попереднім діагнозом харчова токсикоіфекція, гостра кишкова інфекція. За початковою інформацією, усі вони святкували там весілля. У меню були як страви закладу, так і ті, що приготували в домашніх умовах, у тому числі випічка.

Замовник бенкету звернувся до адміністрації закладу з проханням включити в меню страви власного приготування: кремове солодке, пляцки в асортименті, торти, фрукти та алкоголь. 

Читайте також: Львівські ринки після масового отруєння не перевіряють

Відомо, що отруїлися наречені та троє їхніх гостей. Претензій до закладу вони не мали і припустили, що отруїлися домашньою випічкою. Усі зразки їжі віддали на аналіз.

Адміністрація запевняла, що «всі страви в «Панській Чарці» готувалися відповідно до санітарно-епідеміологічних норм, які перевіряються в ресторані на постійних умовах». 

Проте, як повідомляв ZaxidNet,18-го жовтня стало відомо про 13 постраждалих людей. Усі вони харчувалися в ресторані «Панська чарка» у різні дні: 14-го, 15-го та 16-го жовтня. 

Перші гості у ресторані, що святкували весілля 14-го жовтня, змінили свою позицію, і тепер заявляють, що отруїлися стравою із ресторану. Госпіталізований наречений Назар Жулевич заявив, що буде вимагати компенсацію за отруєння та повернення грошей за святкування весілля в ресторані.

Згодом виявилось, що всі отруєні їли в ресторані салат «Цезар». Поліція вже розглядає питання про відкриття кримінального провадження.

 


Читайте також:
19 Жовтня, 2017 15:10
Марія Жулевич Сьогодні власник закладу звернувся до постраждалих молодят, виявив занепокоєння, цікавився станом здоров‘я та почав відшкодовувати витрати.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!