Рейдерське захоплення клубу Picasso, відставка голови НБУ Смолія. Відеопідсумки тижня

1576 0
Зібрали найважливіші новини тижня у відеоблозі.
Фото: Tvoemisto.tv

Фото: Tvoemisto.tv

Сонце, дощ, сонце, дощ – сподіваємося ваш настрій цього тижня не змінювався так швидко, як погода у Львові. А про найцікавіші події – розкажемо далі. 

Культовий клуб Пікассо у Львові закрили ще взимку – і хоч напередодні закриття про нього можна було почути лише, як про місце дискотек для студентів, та цей клуб на вулиці Зеленій мав свою 23-річну історію.

Так, саме мав, бо чиновники Львівської міськради заявили про рейдерське захоплення клубу. 

Андрій Москаленко, заступник міського голови, каже: передали приміщення на баланс молодіжного центру, але на зустріч з орендарями прийшли адвокати, які раніше представляли інтереси «Винниківської тютюнової фабрики» львівського бізнесмена та депутата Григорія Козловського. Він також є власником «Гранд Готелю», а його донька – нового готелю на Дорошенка, 2. 

Один із адвокатів Олексій Різник є співвласником фірми, яка під приводом реконструкції зруйнувала історичну віллу у Стрийському парку. Він також дотичний до привласнення двох ринків донькою Козловського.

За нашою інформацією у Пікассо планує переїхати офіс львівського телеканалу НТА. Зйомки кількох програм цього телеканалу відбувалися у приміщенні «Гранд Готелю». Згідно з даними системи Youcontrol, власниками ПП «Клуб Пікассо» є креативний продюсер і генпродюсерка НТА.

Оце так несподіванка! Особливо для Львівської міської ради, які лише зараз зрозуміли те про, що вже раніше знали різні середовища у місті. Лише зараз місто готує документи для правоохоронців, аби вони перевірили законність того, що відбувається у Picasso.

Політичний тиск – цього разу на Яківа Смолія. Це вже колишній Голова Нацбанку України. Цього тижня він написав заяву про звільнення через систематичний тиск, через який він не може ефективно виконувати покладені на нього обов’язки. 

Смолій наголосив, що його заява є протестом через проплачені нардепами мітинги під НБУ, блокування його та його заступників будинків, маніпуляції та брехні. 

А експрезидент Порошенко вважає, що до відставки Смолія причетний олігарх Коломойський і нардепи, пов’язані з ним.

Одразу за звільненням Якова Смолія, у Мінфіні скасували угоду про розміщення облігацій на суму 1,75 млрд доларів. Як ця відставка вплине на курс валюти ми запитали у експерта і на його думку, коливання на ринку, скоріш за все, матимуть провокативний характер.

Зупинила поліція, відмовився продувати драгер, перешкоджав медичній перевірці на стан алкогольного сп’яніння, склали протокол і потім адвокати у суді довели невинуватість - за такою схемою і далі можуть ухилятися від відповідальності нетверезі кермувальники транспортом. Бо криміналу за це не буде – президент скасував закон, який діяв фактично два дні. 

До слова, рейтинги Зеленського падають – Київському  міжнародному інституті соціології оприлюднили дані за червень, за якими схвально до дій президента ставляться 38% опитаних (ще у травні їх було 47%), а несхвально – 45% (у травні їх було 37%).

Захворюваність на коронавірус на Львівщині стабільно висока. Хоча чиновники і Львівській міській раді і в Львівській ОДА заявили, що ми уже пройшли пік коронавірусу. Tvoemisto.tv  спробувало з’ясувати у медиків та чиновників, чи це так – виявилося, що більшість із них так не вважають. Хоча і відзначають незначне зменшення кількості нових хворих. 

Але є й хороші новини – Єврокомісія дозволила продавати «Ремдесивір» як препарат для лікування коронавірусної хвороби. Цей препарат став першим, який дозволили на рівні Європейського союзу для лікування Covid-19. Препарат розроблений у лабораторії компанії Gilead Sciences для лікування гарячки Ебола та гарячки МАрбург. 

Людям варто говорити правду – так вважає Уляна Супрун. У інтерв’ю для нас вона чітко пояснила чи можна відкривати садки та школи і що робити Львову у ситуації, яка зараз із Covid-19.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!