Режим «школа» активовано: 7 способів навчити дитину прокидатися після канікул

4637 0
Щоб дитина не відчувала стресу після закінчення канікул, повертати правильний режим сну після тривалих канікул потрібно уже зараз.
фото: deyangeorgiev2/Depositphotos

фото: deyangeorgiev2/Depositphotos

Ранкові підйоми у школу можуть викликати проблеми й спричинювати додатковий стрес для дитини. Доктор Уітні Робан із Американської асоціації сну дає кілька порад здорового сну на The Huffington Post.

Визначте потрібну тривалість сну для дитини

Рекомендований час можна визначити за віком малечі. Щодня вкладайте дітей спати на 15 хвилин раніше, доки не досягнете потрібного часу. Наприклад, якщо дитина повинна у шкільний період лягати о 21:00, за 4 дні до 1 вересня почніть вкладати її на 15 хвилин раніше, доки не досягнете потрібного часу.

Вимикайте ґаджети перед сном

Не вмикайте яскравого світла у кімнаті перед сном. Виділіть час на «згортання» усіх активностей, перед тим, як вкладати малечу. Діти мають вимкнути ґаджети хоча б за годину до сну.

Діти мають бачити час, коли лягають спати

Добре, якщо у дитячій спальні висить цифровий годинник, на якому малі можуть побачити, коли лягають і прокидаються. Це дозволяє їм відчувати контроль над правилами сну. Для дітей, які ще не розуміються на цифрах, поруч із годинником можна повісити спеціальну табличку. Наприклад, якщо дитина мусить лягати о 20:00 – напишіть цей час на папері. Тоді вона порівнюватиме написане і час на годиннику, переконуючись що лягає правильно.

Встановіть режим вкладання

Він має щоразу включати однакові дії – розстеляння ліжка, збирання іграшок. Для маленьких дітей процедура не повинна тривати довше 15 хвилин як у вечірній час, так і перед обіднім сном. Завдяки режиму знижується збудження і в дітей, і у батьків. Режим вкладання також не дозволить малим маніпулювати, відкладаючи сон якомога на довше й спричинюючи перевтому.

Читайте також: Молодші школярі читатимуть Прохаська і писатимуть есе: 6 змін у навчальних програмах

Усі повинні дотримуватися правил

Усі члени родини, які мають стосунок до сну дітей, повинні погодитися за однаковими правилами. Тільки спільними зусиллями й дотримуючись однакового режиму можна разом подолати проблеми. Щоб дитина не відчувала стресу після закінчення канікул, повертати правильний режим сну після тривалих канікул потрібно уже зараз.

Заохочуйте дітей призами

Оберіть найголовніше правило сну для малечі, напишіть і залиште його на видному місці. Щоразу пишіть тільки одне правило, можна робити це спільно з дитиною, яка поруч намалює щось чи прикрасить напис. Якщо вона дотрималася вашої умови, віддячте їй заохочувальним подарунком. У такий спосіб можна ефективно працювати із дуже активними дітьми, яким важко заспокоїтися перед сном.

Будьте послідовними, наполегливими та впевненими у собі

Доктор Уітні Робан вважає, що тільки з допомогою батьків діти можуть мати навчитися вчасно лягати спати й уся родина не матиме стресу від переходу на новий режим після закінчення канікул.

Джерело: life.pravda.com.ua.

 

 

ТЕГИ: поради, сон

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!