Режисер драми «Черкаси» зніме стрічку про Володимира Івасюка

1422 0
Зараз працюють над сценарієм, збирають архівні матеріали.
Володимир Івасюк годує голубів на площі Ринок. Краків, 1974 рік, Фото зі Збруча

Володимир Івасюк годує голубів на площі Ринок. Краків, 1974 рік, Фото зі Збруча

В Україні розпочали роботу над стрічною «Червона рута» про композитора, поета і співака Володимира Івасюка. Про це пише «Детектор медіа».

Читайте також: Поблизу місця, де загинув Івасюк, облаштують паркомісця і зупинку

Стрічку зніматиме кінокомпанія «Пронто Фільм». Автором ідеї та режисером майбутнього фільму є Тимур Ященко. Він став відомим після виходу воєнної драми «Черкаси», у ній йдеться про спротив українських моряків під час окупації Криму у 2014 році (рецензію на фільм можете переглянути тут).

«Володимир Івасюк заслуговує на великий екран як ніхто інший з видатних українців, на мою думку. Це потужна особистість з унікальною музичною спадщиною. Досить непросто висвітлити цю трагічну історію. Але я ставлю за мету максимально об’ємно висвітлити на екрані непересічну людину, а не зробити йому пам’ятник», – розповів режисер.

Роботу над сценарієм підтримав Український культурний фонд. Наразі триває робота над збором архівних матеріалів.

Над сценарієм разом із Тимуром Ященком працюватиме Наталка Ворожбит. Її режисерський дебют «Погані дороги» (2020) цьогоріч змагався за «Оскар» у категорії «Міжнародний повнометражний фільм». Також Наталка Ворожбит є володаркою «Золотої Дзиґи» за фільм «Кіборги» у номінації «Найкращий сценарій» (2017) та шоуранеркою серіалу «Спіймати Кайдаша».

Читайте також: «Черкаси будуть чинити опір». Як Львів зустрів прем'єру екшну

Нагадаємо, торік поблизу Львова, у Брюховичах відкрили пам’ятник українському композитору Володимиру Івасюку.

Композитора Володимира Івасюка, який зник 24 квітня 1979 року, знайшли повішеним 18 травня у Брюховицькому лісі. Тоді слідство висунуло версію самогубства через психічний розлад, і справу закрили за відсутністю складу злочину через два місяці. Після цього справу кілька разів поновлювали. На момент смерті Володимиру Івасюку було 30 років. У 2019 році експертиза довела, що Володимир Івасюк не міг вчинити самогубство.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!