Режисер Павло Ар’є очолив театр імені Лесі Українки

2340 0
На відкритому конкурсі для львівського театру імені Лесі Українки обрали нового керівника. Ним став український драматург та режисер Павло Ар’є.
фото: varianty.lviv.ua

фото: varianty.lviv.ua

Як повідомлялося раніше, конкурс на заміщення вакантної посади художнього керівника Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки оголосили 17 серпня. Майбутнього керівника шукали за такими критеріями: повинен мати повну вищу освіту відповідного напрямку підготовки (магістр, спеціаліст), підвищення кваліфікації та стаж роботи не менше 5-ти років.

Варто зазначити, Павло Ар’є давно співпрацює із театром імені Лесі Українки у Львові. Вистави за його п’єсами, «Баба» та «Слава героям», з успіхом йдуть на сцені театру.

Режисер та драматург народився і виріс у Львові. Тривалий час жив у Німеччині. Він є автором п'єс «Революція, Кохання, Смерть і Сновидіння», «Ікона», «Кольори», «Експеримент», «Людина в підвішеному стані», «На початку і наприкінці часів», «Вівця», «Десь на місяці» та інших. Зараз кінорежисер Володимир Тихий знімає фільм за п'єсою Ар'є «Баба Пріся».

Читайте також: Львівський театр ім. Лесі Українки відкриває театральний сезон: 5 прем’єр

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!