Резніков підтвердив передачу Україні сучасних самохідних гаубиць та протикорабельних ракет Harpoon

1388 0
За останні півтора місяці Україна отримала більше артилерійських снарядів зразка НАТО, ніж є у досяжності снарядів радянських зразків.
Фото: defence-ua.com

Фото: defence-ua.com

Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що на фронті вже успішно працюють три види 155-мм артилерії – гаубиці М777, гаубиці FH70, САУ «CAESAR». Також в Україну вже надійшла самохідна артилерійська установка М109. Про це очільник Міноборони написав у Facebook.

«На передовій вже успішно працюють три види 155-мм артилерії – гаубиця М777, гаубиця FH70, САУ «CAESAR». Уявити це ще у березні було просто неможливо. Але сьогодні це вже реальність. Радий повідомити новину – парк артилерії 155-мм калібру поповнюється. В Україну вже надійшли САУ М109 однієї з модифікацій. Це дуже якісна техніка», – зазначив Резніков.

Він зауважив, що берегова оборона України буде посилена ракетами Harpoon, які застосовуватимуть українські команди військових, які пройшли підготовку.

«Берегова оборона нашої держави не просто буде посилена ракетами Harpoon – їх застосовуватимуть підготовлені українські команди. Впевнений, що бойове братерство «Гарпунів» та наших «Нептунів» допоможе звільнити та знову зробити наше Чорне море безпечним, у тому числі – надійно захистити нашу Одесу», – додав Олексій Резніков.

Крім того, очільник оборонного відомства згадав про надходження до України понад 100 американських БПЛА різних типів. Також він зауважив, що за останні півтора місяці Україна отримала більше артилерійських снарядів зразка НАТО, ніж є у досяжності снарядів радянських зразків.

За словами Резнікова, за останні півтора місяці Україна отримала більше артилерійських снарядів зразка НАТО, ніж є у досяжності снарядів радянських зразків. Завдяки допомозі партнерів та майстерності українських військових російські окупанти отримують відсіч, на яку не очікували.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!