Резніков закликав більшість чоловіків в Україні бути готовими воювати

7193 0
Збройні Сили України також зазнають втрат, і не всі військовослужбовці можуть повернутися у стрій.
Фото: Діалог

Фото: Діалог

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що переважна більшість чоловіків повинні бути готовими воювати, оскільки Збройні Сили також зазнають втрат, частина травмованих бійців також не можуть повернутися у стрій. Про це він повідомив у інтерв’ю «РБК-Україна».

Читайте також: Ухилянтів від мобілізації не знімають з військового обліку, вони можуть отримати повістки повторно

«Це війна. І як би нам не хотілося, ми несемо втрати, а ці втрати можуть бути безповоротні або санітарні, а іноді такі, що людина лишилась жива, але не може повернутися назад в стрій. Це означає, що Генштаб і весь сектор безпеки і оборони повинні мати можливість залучати резерви, поповнювати ряди із мобілізаційного резерву», – зазначив глава Міноборони.

Резніков також підкреслив, що у стані війни чоловіки у відповідних вікових категоріях мають бути готовими воювати, і навіть не бути призваними, а саме воювати.

Він також зазначив, що не береться прогнозувати дату закінчення війни, водночас він переконаний, що після ще кількох навіть невеликих перемог ЗСУ на фронті росіяни почнуть втікати. Українці вже бачили, як окупанти втікали з Київщини, Чернігівщини, Сумщини, коли захисники почали їх звідти витискати. З його слів, росія не має, чим годувати солдатів, заправляти танки, бо ЗСУ відрізають їхні ланцюжки постачання. І нині із застосуванням високоточної артилерії і техніки, є великий шанс, що «ця лавина (втечі окупантів – ред.) полетить швидше».

Читайте також: Чи можна відмовитися від повістки та яка за це передбачена відповідальність

Нагадаємо, у Міноборони повідомляли, хто насамперед підлягає мобілізації, зокрема, йдеться про конкретні спеціальності. Олексій Резніков також пояснював, що коли вручається повістка, мова йде не про мобілізацію. Вручення повісток чоловікам призовного віку означає, що вони мають прийти в місцевий орган центру комплектації, показати документи і перевірити – він на обліку, в резерві? Тому що не всі стали на облік. Ці вручення – це, в першу чергу, наведення ладу.

Додамо, що у зв'язку із запровадженням воєнного стану виїзд з України чоловіків віком від 18 до 60 років обмежено. Виїжджати за кордон можуть лише чоловіки, непридатні до військової служби, батьки, які мають трьох або більше неповнолітніх дітей, і ті, які виховують дітей з інвалідністю або іншими важкими порушеннями. Також за кордон можна виїжджати батькам-одинакам.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!