Результат війни буде вирішено через 2-3 тижні, – Арестович

2270 0
Попереду буде дуже важка битва на Сході, за Маріуполь.
Фото: ОП

Фото: ОП

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович заявив, що попереду Україну очікує дуже важка битва на Сході, за Маріуполь. А результат війни буде вирішено через 2-3 тижні. Про це він повідомив журналістам під час візиту до звільненого від росіян Ірпеня, пише «Суспільне».

«Маріуполь треба звільнити, ми не можемо його кинути. І певні дії ми застосовуємо вже. Якщо перша доля війни переважно вирішувалась кампанією на Півночі, то зараз друга — на Сході. В залежності від її вирішення й буде зрозуміло. Я думаю, на нашу користь все вирішиться, у них немає резерву на те, щоб продовжувати активно цю фазу. На збір цих резервів щонайменше 2-3 місяці (потрібно – ред.). Санкції доб'ють економіку. Тобто зараз протягом 2-3 тижнів має бути вирішено. Я часто казав 2-3 тижні, але це від початку другої фази. От зараз вона починається. Думаю, за три доби вони активно мають піти. І після цього 2 тижні вирішать все», — каже він.

Читайте також: «Ми розбили на полі бою наратив росії, що Украхни не існує як держави», – Сергій Плохій

Радник голови Офісу президента вважає, що російські війська вже не повернуться на північ Київщини. Оскільки для цього їм потрібно мати такі ж сили, як на початку вторгнення.

«Вони сюди не повернуться точно, бо, щоб сюди повернутися, потрібно, щонайменше, створити таке саме угруповування, на що вони не здатні, у них немає мобілізаційного потенціалу. А до того ж, з чисто військової точки зору, зараз вони переносять зусилля на Схід, Маріуполь. Тобто вони через Росію повертаються, а через Бєлгород, через Куп'янськ перезапускаються. Але в Бєлгороді з ними постійно щось трапляється», — зауважив Арестович.

Нагадаємо, сьогодні Міноборони повідомило про те, що українські сили оборони звільнили від російських окупантів всю Київську область.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!