Результати торгів на капітальний ремонт Замарстинівського парку вимагають скасувати

1768 0
Антикорупційна громадська організація виявила порушення у проведенні торгів.
фото: Петро Ткачишин

фото: Петро Ткачишин

Експерти «Центру громадського моніторингу та досліджень» виявили, що переможець торгів на капітальний ремонт парку «Замарстинівський», з яким Львівська міська рада планує укласти угоду, не відповідає критеріям у тендерній документації. Про це йдеться на сайті антикорупційної ГО «Центр громадського моніторингу та досліджень».

В громадській організації заявляють, що тендерний комітет зобов’язаний відмінити закупівлю:  «Вважаємо, що замовник зобов’язаний відхилити тендерні пропозиції учасників ТзОВ НВО «Облсількомунгосп» та ТзОВ «ЕЛІТ СПОРТ ГРУП», відповідно до частини 1 статті 30 Закону, як такі, які не відповідають кваліфікаційним критеріям, установленим у тендерній документації, відповідно до статті 16 Закону.

Замовник зобов’язаний відмінити дану закупівлю у відповідності до частини 1 статті 31 Закону на підставі відхилення всіх трьох тендерних пропозицій згідно з цим Законом», – йдеться у повідомленні.

Учасник торгів не надав бухгалтерську довідку для підтвердження наявності власних машин, механізмів та техніки на балансі підприємства. Також підприємство не надало копії наказів про призначення на трьох працівників, зазначених у таблиці тендерної пропозиції. 

Центр громадського моніторингу та досліджень скерував зверення в Державну аудиторську службу з вимогою перевірити, чи допустили порушення у торгах та, у випадку підтвердження, відмінити їхні результати. 

Нагадаємо, в 2016 році у Львові вперше запровадили громадський бюджет: механізм, який надає можливість реалізувати проекти для покращення міста за кошти міського бюджету. Одним з найбільших став проект реконструкції Замарстинівського парку Львова.

Перший тендер розпочали 26 липня 2017 року, але на тендер подали лише одну пропозицію від ТОВ НВО “Облсількомунгосп”. Закон вимагає мінімум двох учасників, тому торги не відбулися.

11 серпня провели наступну спробу. На участь в аукціоні подали три пропозиції: ТзОВ «Арка-Пік», ТОВ НВО «Облсількомунгосп» та ТзОВ «ЕЛІТ СПОРТ ГРУП». Переможцем аукціону стало ТзОВ «Арка-Пік», яке запропонувало 7 999 990,00 гривень. Однак пропозицю товариства відхилили через невідповідність кваліфікаційним вимогам.

8 вересня тендерний комітет Департаменту містобудування визнав переможцем тендеру ТОВ НВО “Облсількомунгосп” та прийняв рішення укласти з ним договір.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!