Резиденцію Президента у Львові виставлять на торги

3715 0
Президентську резиденцію на вул. Глінки, 12 оцінили у 28 мільйонів гривень. Львівська обласна рада оголосить про проведення аукціону з продажу 26 січня.
фото: ipress.ua

фото: ipress.ua

У понеділок, 26 січня, начальник управління майном спільної власності Львівської обласної ради Микола Бандра та голова профільної комісії облради Ярослав Качмарик проведуть прес-конференцію, на якій розкажуть про умови аукціону.

Як розповів у коментарі ZAXID.NET Ярослав Качмарик, вже проведена оцінка будівлі площею 489,9 кв. м, згідно з якою резиденція на вул. Глінки коштує приблизно ₴28 млн.

За словами Качмарика, аукціон проведуть не раніше, аніж через 30 днів після оголошення. «За півтора місяці аукціон точно відбудеться. У понеділок проведемо прес-конференцію, аби прорекламувати аукціон і залучити якомога більше учасників», - сказав він.

Нагадаємо, будинок на вул. Глінки, 12 депутати включили до переліку об’єктів спільної власності територіальних громад області, які продадуть з аукціону, лише з другої спроби.Раніше кошти від продажу будинку пропонували спрямувати на фінансування реконструкції перинатального центру на вул. Джорджа Вашингтона.

Як відомо, будинок на вул. Глінки призначений для тимчасового проживання перших осiб України та iнших держав, членiв офiцiйних делегацiй, якi перебувають з вiзитом у Львiвськiй областi. Однак насправді резиденція площею 489,9 кв. м простоює. У 2013 році витрати на її утримання становили понад 170 тис. грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!