рф місяць виготовляла ракети для того, щоб влучити по Україні,– розвідка

1100 0
росіяни намагаються надолужити витрати боєприпасів.
Фото умовне

Фото умовне

У четвер, 9 березня, росія здійснила масований удар по Україні ракетами, які змогла виробити за місяць, з урахуванням дефіциту високоточного озброєння. Про це повідомив представник ГУР МО Андрій Юсов.

«Рашисти продовжують ракетний терор, але вже з урахуванням того дефіциту ракетного високоточного озброєння, який вони сьогодні мають. Можемо говорити про те, що місяць вони накопичували сили, зокрема, працювали виробництва»,– зазначив він.

За даними розвідки, ракети, які російський ВПК зміг виробити за місяць, окупанти витратили на українські трансформатори. Інтервал між обстрілами пов'язаний з тим, що росіяни намагаються надолужити витрати боєприпасів через виробництво. Проте виробляти зброю в належній кількості вони не можуть.

Читайте також: У 2023 році росія може перейти до оборони в україні через нестачу боєприпасів, – розвідка США

«Калібрів» у них залишилося 7% від кількості, що була на початку повномасштабної агресії. Не можуть вони надолужити навіть через виробництво ті витрати», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що у четвер, 9 березня, близько 4 години ранку російські ракети влучили у два житлові будинки у селі Велика Вільшаниця. В одному з будинків загинули двоє людей, в іншому – троє. Рятувальники завершили розбір завалів після того, як знайшли тіло п’ятого загиблого.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!