РФ стягує військову авіацію на аеродром «Липецьк-2». Фото з супутника

2907 0
У квітні кількість винищувачів та бомбардувальників на аеродромі збільшилась вдвічі, у порівнянні з кінцем березня.
Фото: radiosvoboda.org

Фото: radiosvoboda.org

Росія нарощує сили військової авіації на аеродромі «Липецьк-2» у Липецькій області. Кількість винищувачів та бомбардувальників на аеродромі збільшилась вдвічі порівняно з кінцем березня. Про це свідчать супутникові знімки, повідомляє Радіо Свобода.

Зараз там перебувають більше 30 військових літаків. Аеродром «Липецьк-2», підпорядкований Міноборони рф, активно використовується для військових цілей російської армії. Зокрема, у Повітряних силах ЗСУ повідомили, що з цього аеродрому армія РФ атакує українські міста у східному напрямку.

Читайте також: Бойові дії на Сході України посилюватимуться упродовж 2-3 тижнів, – Міноборони Британії

Відповідно до супутникового знімку за 11 квітня, російські військові літаки розташовані одразу на двох паркувальних майданчиках. На знімках видно 6 важких багатоцільових високоманеврових винищувачів Су-27, 14 винищувачів-бомбардувальників Су-30 або Су-34, 10 бомбардувальників Су-24 та ще 4 неідентифіковані борти.

У порівнянні зі знімком від 27 березня тоді на цій частині аеродрому було вдвічі менше літаків. Борти займали лише один паркувальний майданчик. За допомогою військових експертів вдалось розпізнати 10 винищувачів Су-27 та 6 винищувачів типу Су-25.

На другій частині аеродрому, згідно з супутниковим знімком від 27 березня, літаків не було взагалі.

Аеродром «Липецьк-2» – у переліку тих летовищ, що активно використовуються армією РФ у війні проти України. Цьому аеродрому, як вказано на офіційному сайті, присвоєно 1 клас державної авіації. Підпорядковується Міноборони рф.

Читайте також: У білорусі проводять бойову підготовку та шукають «добровольців» для нових підрозділів ПВК

З Липецької області військова техніка раніше рухалась при наступі рф у напрямку Харкова. У Повітряних силах ЗС України повідомили, що цей аеродром використовується для наступу на схід та північний схід України.

«Вони стягують техніку на такі аеродроми, як «Липецьк-2», щоб зменшити дальність польоту. З цього аеродрому вони кожен день бомблять у східному напрямку, наприклад, у напрямку міста Ізюм», – повідомив речник командування Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат.

Звідки саме були переміщені військові літаки до «Липецьк-2» – достеменно невідомо, але ймовірним попереднім місцем розташування цих винищувачів та бомбардувальників могли бути аеродроми Білорусі, припускають військові експерти.

Нагадаємо, що збройні сили республіки білорусь здійснюють оперативну та бойову підготовку на полігонах по всій території країни. До чотирьох батальйонно-тактичних груп залучено до виконання завдань з посилення охорони українсько-білоруського кордон.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!