рф свідомо провокує штучний голод, як у 1933 році – Шмигаль

891 0
кремль зацікавлений в стані глобальної нестабільності, так само як тоді був зацікавлений в смерті українців.
Фото: Урядовий портал

Фото: Урядовий портал

У кремлі розуміють значення України як гаранта світової продовольчої безпеки і штучно намагаються створити голод у низці країн, блокуючи український продовольчий експорт.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час Міжнародного саміту з продовольчої безпеки, який пройшов у Києві 26 листопада, передає Укрінформ.

«У кремлі зараз розуміють значення України як одного з гарантів світової продовольчої безпеки і усіляко блокують український експорт, створюючи таким чином штучний голод в інших країнах. Для росії ці жертви є бажаними, на жаль, вони зацікавлені в стані глобальної нестабільності, так само як в 1933 році були зацікавлені в смерті українців», – наголосив Шмигаль.

За його словами, в межах ініціативи «Grain from Ukraine» щодо посилення гуманітарної складової українського продовольчого експорту держави-учасниці будуть купувати українську продукцію та передавати її в ті країни, де існує загроза голоду.

Зокрема, Німеччина вже придбала 27 тисяч тонн української пшениці, яка буде спрямована до Ефіопії, США виділили 20 мільйонів доларів на закупівлю українського продовольства, також прем’єр-міністр Польщі анонсував виділення на зазначені цілі 20 мільйонів доларів.

Шмигаль нагадав, що Україна, незважаючи на власні проблеми, виділила 900 мільйонів гривень на закупівлю пшениці та кукурудзи для Судану, Ємену, Кенії та Нігерії.

Ініціатива реалізується в партнерстві зі Всесвітньою продовольчою програмою ООН.

Як повідомлялося, у 90-ті роковини Голодомору Україна запускає ініціативу Grain from Ukraine (Зерно з України), в межах якої до середини наступного року близько 60 суден з українським зерном планується направити до найбідніших країн Африки. Зокрема, уряд погодив спрямування до Судану, Ємену, Кенії та Нігерії 125 тис. т зерна.

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!