Річниця вторгнення в Україну та як Байден підняв настрій українцям. Підсумки доби

988 0
Нині 24 лютого та 366 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Ситуація на фронті: Угруповання сил і засобів оборони міста Києва провело тренування ведення оборонної операції в умовах наступу противника на столицю. У КМВА наголосили, що столиця захищена, але оборону міста все одно постійно вдосконалюють.

За даними Генштабу (станом на 6:00), основні зусилля ворог зосереджує на наступі на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Наші захисники відбили близько 100 атак противника на цих напрямках.

Українська авіація  та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 20 ударів по районах зосередження окупантів та 4 – по позиціях його ЗРК. Також уражено склади боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів та один інший важливий об’єкт ворога.

На цю ж тему: Польська поліція п’ять місяців таємно займалася розмінуванням Київської області. Загалом поляки вивезли 2 тисячі небезпечних предметів.

Акцент дня: Річниця спротиву. У Міноборони назвали основні перемоги України за рік війни. Це:

  • успішна оборона Києва, Чернігова, Сум та Харкова у лютому-квітні 2022 року;
  • масовий спротив мирного населення російським окупантам на тимчасово захоплених територіях;
  • вигнання російських окупантів з Київщини, Чернігівщини та Сумщини у березні-квітні 2022 року;
  • знищення російського ракетного крейсера «Москва» у квітні 2022 року;
  • вигнання російських окупантів з острова Зміїний у червні 2022 року;
  • знищення системи логістики російських військ на півдні та сході України в червні та серпні 2022 року;
  • вигнання окупантів з Харківщини у вересні-жовтні 2022 року;
  • вигнання окупантів з правобережжя Херсонщини у вересні-жовтні 2022 року;
  • успішна робота української ППО з жовтня 2022-го по лютий 2023 року;
  • стримування російського наступу на сході України з грудня 2022-го по лютий 2023 року.

На цю ж тему: Скільки ударів по Україні росія здійснила за рік повномасштабної війни. Лише упродовж лютого українські захисники збили 80 крилатих ракет і 84 безпілотники.

Та: «За рік бійці втомилися, але в них є місія». Інтерв’ю з військовим психологом. 24 лютого – річниця вторгнення росії в Україну. Щодня військовы захищають нашу державу, борючись з ворогом. Про те, чи втомилися вони, як долають апатію, чи звертаються до психотерапевтів по допомогу та як реагують на різні запитання цивільних, Tvoemisto.tv розповів військовий психолог Андрій Козінчук.

«Ніколи не питайте у воїна, чи він убивав. Це дуже неввічливе запитання, бо тоді військовослужбовець думає, що його хочуть зачислити до когорти вбивць. Але вони не вбивці – вони знищують живу силу противника. Або ж: «Чи вбивав ти цивільних?», «Розкажи, що було найстрашніше на війні?».

Читайте також: Як візит Байдена покращив настрій українцям, або Коли ще президент США їздив чужим транспортом. «Коли президент США їздив на чужих автомобілях? Окрім Landrover британської королеви, мабуть, ніколи. Але він подорожував потягом – найбезпечнішим шляхом до воєнного Києва – 20 годин туди і назад! А це вже про щось свідчить».

Ключові події:

1. На могилах воїнів у Львові вивісили понад 400 ангеликів. «Ангелики – це як душі наших Героїв, які допомагають з неба і далі боротися за наше право жити в незалежній державі».

Читайте також: У Лондоні біля посольства рф розмалювали вулицю у кольори українського прапора. Фото. Учасники використали загалом 340 літрів нетоксичної фарби високої якості.

Та: Вихованці Львівського мистецького центру виконали гімн україни у Бундестазі. Відео. Окрім концертів, які вони проводять в Берліні та Панкеталі, вихованці мистецького центру організовують екскурсії, на яких збирають кошти для Збройних Сил України.

2. «Ашан» визнали спонсором війни. У Львові є три супермаркети. Від початку повномасштабного вторгнення російська дочка французького «Ашану» постачала товари російським військовим, а також допомагала з виконанням мобілізаційних заходів в рф.

Суд арештував майно дружини Медведчука на понад 5,6 млрд грн. Йдеться про активи Марченко у 18 інвестиційних, агропромислових, телекомунікаційних та інших підприємствах.

3. Архітектори розробили концепт відбудови Бородянки на Київщині. Українські архітектори UVT Group представили концепт і перші візуалізації відбудови Бородянки на Київщині.

Читайте також: Депутати пропонують виділити кошти на будівництво двох вулиць у Львові. Йдеться про Щепову – відрізок від вул. Під Голоском до вул. Млинової, а також Проєктовану – між вул. Північною та вул. Конюшинною;

4. Рада визначила формат вступу до вишів у 2023 році. Учні 11-х класів звільняються від складання ДПА, а вступне випробування на вищу освіту пройде у форматі національного мульпредметного тесту;

5. У Львові встановили 60 спеціальних годівничок для пташок. Вони обійшлися місту у 26 тисяч гривень. Виготовив їх німецький виробник Матіас Гьопфнер.

Читайте також: Землі ландшафтного парку «Трахтемирів» на Київщині вартістю понад 50 мільйонів повернули державі. Ще у 2017 і 2020 роках їх передали у приватну власність.

Слава Україні! Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!