Рідкісну одну копійку продали на аукціоні за понад 17 тисяч грн

4248 0
1 копійка 1992 року, яку вдалося продати, вважається найбільш рідкісною.
Фото: gettyphoto

Фото: gettyphoto

30 жовтня на аукціоні антикваріату «Віоліті» рідкісну монету номіналом 1 копійка продали за 17 тис. 756 грн. 

Джерело: сторінка аукціону, liga.net

Монети номіналом 1 копійка карбувалися з 1992 до 2013 року. Вартість більшості з них дорівнює номіналу, але деякі мають певну нумізматичну цінність, тому їх можна продати дорожче. 1 копійка 1992 року, яку вдалося продати, вважається найбільш рідкісною. Цей різновид у нумізматичних каталогах має позначення 1.35АА. Її особливість – у східчастій верхівці правого верхнього листа на аверсі монети та маленьких ягодах на зворотному боці. 

Читайте також: Змагалися понад 80 учасників. Базу відпочинку на Львівщині продали у 136 разів дорожче

Для порівняння така ж монета з великими ягодами (1.35АЕ) коштує лише кілька десятків гривень.

Нагадаємо, 2019 року монети номіналом 1 копійка перестали бути платіжним засобом і почали вилучатися з готівкового обігу. До 30 вересня 2023 року їх ще можна здати до Національного банку чи окремих відділень Ощадбанку, ПриватБанку, Райффайзен банку та ПУМБ.

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!