Рік пандемії. 20 березня у Львові зафіксували першого хворого на Covid-19

1341 0
Це був мешканець Львова, який повернувся з Німеччини.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Торік, 20 березня, у Львові зафіксували перший випадок захворювання на Covid-19. Хворим виявився 70-річний мешканець Львова, який 13 березня повернувся із Німеччини. Він здав аналізи у приватній клініці, після чого їх відправили на діагностику у Київ. Результат виявився позитивним. Чоловік був медиком, перебував у ізоляції, і сам прийшов в інфекційну лікарню з результатами аналізів на коронавірус. 

Нині на Львівщині підтвердили 92 420 випадків інфікування коронавірусом, з них 2474 – летальні. 74 772 пацієнти одужало.

Читайте також: Львовом їздять машини та нагадують мешканцям про карантин. Відео

Зараз місто уже втретє за рік перебуває на посиленому карантині, він розпочався учора, 19 березня і діятиме до 28 березня. За цей час у Львові змогли розгорнути 1300 місць для хворих із коронавурусом, до квітня у стаціонарах деяких міських поліклінік облаштують ще 700.

Нині місто переживає третю хвилю епідемії, учора міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив що у Львові зафіксували британський штам корона вірусу.

Також у місті розгортають другий етап вакцинації. З понеділка в Україні запрацюють стаціонарні пункти щеплення та почнуть вакцинувати сімейних лікарів.

Читайте також: Їм потрібен кисень. Майже усі госпіталізовані в інфекційній лікарні кисневозалежні

Вірус став агресивнішим, медики кажуть, що змінився «портрет хворого» на коронавірус. Тепер хвороба частіше вражає молодих та загалом відрізняється більшою кількістю складних випадків. Про tvoemisto.tv писало нещодавно у матеріалі «Вірус справді змінився». Яким зараз є портрет хворого на Сovid-19.

Медики кажуть, що раніше із коронавірусом госпіталізували здебільшого 60-70-річних людей, то зараз серед пацієнтів є 30-ти, а той й 20-річні люди. Вони не в такому важкому стані, оскільки більшість без супутніх захворювань і патологій, та все ж потребують цілодобового медичного лікування та догляду. Вік найважчих хворих – від 59 до 72 років.

Також зросла кількість дітей, які хворіють, про це каже директорка Львівської дитячої лікарні ОХМАТДИТ Олександра Бурда. Вона додає, що й перебіг хвороби став більш агресивним.

Лікарі не перестають нагадувати, що аби не наразитися на небезпеку і не злягти в лікарню, кожен повинен пам’ятати про карантинні заходи. Також за перших симптомів варто звертатися до сімейного лікаря, а за потреби – здавати аналізи: на антиген або ПЛР.

Читайте також: Як проходить вакцинація від коронавірусу у Львові. Від питань до відповідей

Нагадаємо, що коронавірус спалахнув на рибному ринку в китайському місті Ухань провінції Хубей. 20 лютого з Уханю евакуювали українців та кількох іноземців. Їх розмістили на обсервацію у санаторії в Нових Санжарах, що на Полтавщині.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!