Рішення про перехід Львівщини до червоної зони карантину приймуть через тиждень

1872 0
Запровадження на Львівщині червоної зони карантину приймуть, якщо епідситуація в області погіршиться.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Сьогодні, 28 січня, на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій прийняли рішення про відтермінування розгляду питання червоної зони карантину на Львівщині. Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації.

Читайте також: Львівщина у трійці регіонів, де найбільше випадків коронавірусу

«Упродовж цих семи днів будемо спостерігати за показниками захворюваності та госпіталізацій. Через тиждень відбудеться наступне засідання державної комісії ТЕБ і НС. Рішення про запровадження на Львівщині «червоної» зони приймуть, якщо епідситуація в області погіршиться», – сказав директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Зазначимо, що вже понад тиждень в області більше 2 тисяч підтверджених позитивних випадків, а динаміка госпіталізацій щоденно зростає. Зараз у лікарні поступають діти різних вікових категорій з симптомами гарячки, яку не можна подолати в домашніх умовах. Працівники пунктів прийому зразків на ПЛР-тестування працюють у декілька змін для того, щоб вчасно надати результати. Про це повідомляв ОДА Орест Чемерис. 

Читайте також: Замість 20 тисяч – п'ять. Чому у Львові знизився рівень вакцинації від Covid-19

Нагадаємо, що від 26 січня на Львівщині посилили карантин, обмеження діятимуть щонайменше до 5 лютого. Усі заклади освіти в області, окрім дошкільних, переходять на дистанційну форму навчання, а громадський транспорт може бути заповненим не більше, ніж на 50%. Окрім цього, з 26 січня носіння медичних масок у приміщеннях загального користування є обов’язковим. Також призупиняють проведення планових заходів з госпіталізації у державних та комунальних закладах охорони здоров'я, крім термінових.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!