«Рішення уряду діють безумовно». Прем'єр дорікнув міським головам за критику локдауну вихідного дня

1780 0
Деякі підприємці у Львові працюватимуть попри заборону уряду. Кажуть, що їм легше сплатити штраф, аніж закриватися.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

У п’ятницю, 13 листопада, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що за рішенням уряду протягом вихідних заклади, визначені в переліку, мають закритися або не повинні приймати відвідувачів, а також наголосив, що міські голови не мають повноважень робити винятки для об’єктів, які внесені до переліку постанови.

Читайте також: Підприємців, які працюватимуть на вихідних, штрафуватимуть, – ЛОДА

«У міських голів немає повноважень дозволяти або забороняти дію рішень Уряду на території окремо взятої територіальної одиниці. Рішення Уряду діють безумовно і підлягають виконанню всіма суб’єктами господарювання, які розташовуються на території України. Карантин вихідного дня стосується винятково визначеного переліку суб’єктів господарювання», – зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр сказав, що голови ОДА мають скоординувати роботу місцевої поліції та Держпродспоживслужби для перевірки суб’єктів господарювання, які на вихідні не повинні приймати відвідувачів. Біля великих торгових об’єктів чергуватимуть представники Національної поліції.

Читайте також: Львів – проти. Чи працюватимуть на вихідні у місті кафе, ТРЦ і перукарні

Зазначимо, що напередодні міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що місто не підтримує постанову та готує позов до суду проти відповідного рішення. Окрім цього, працівники ресторанної галузі зможуть отримати юридичну підтримку на гарячій лінії Центру підтримки підприємництва за телефоном 1580, яка консультуватиме в разі виникнення непорозумінь. Також місто сформує мобільні юридичні групи, які надаватимуть їм оперативну допомогу і звернеться до поліції, аби правоохоронці не штрафували підприємців.

Мер Тернополя Сергій Надал також сьогодні на брифінгу заявив, що місто не виконуватиме рішення уряду про карантин вихідного дня.

Заступник голови ЛОДА Тарас Грень сьогодні на брифінгу заявив, що обласні, міські, районні комісії ТЕБ і НС не мають повноважень приймати рішення щодо введення обмежувальних заходів, тож підприємців штрафуватимуть

Детальніше про те, що передбачає карантин вихідного дня, читайте у матеріалі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!