Ріст захворюваності на Covid-19 та як Київ готується до зими. Головні новини

645 0
Дайджест новин за 15 вересня.

Підготовка до опалювального сезону

У Києві замінили майже 26 км аварійних теплових мереж у межах підготовки до зими. Гідравлічні випробування на фінальній стадії: ліквідували понад 2,1 тисячі пошкоджень, які могли б статися взимку. 

Ріст захворюваності на Covid-19

За місяць кількість випадків захворювання на Covid-19 зросла у понад 7 разів. Місяць тому за тиждень із 8 до 14 серпня, у столиці зареєстрували 316 випадків лабораторно підтвердженого коронавірусу, а минулого тижня – вже 2278 випадків.

Обмеження руху 

На вулиці Набережно-Рибальській у Києві розпочали перекладання інженерних мереж. Через це рух транспорту до 13 жовтня частково обмежено. Роботи виконують у крайній лівій смузі в напрямку центру на ділянці від проспекту Володимира Івасюка до вулиці Електриків. Після прокладання комунікацій дорожники облаштують нове асфальтове покриття.

Унормування руху електросамокатів 

Депутати Київської міської ради планують направити звернення до Верховної Ради щодо внесення змін до деяких законодавчих актів України стосовно організації дорожнього руху для осіб, які рухаються за допомогою портативних транспортних засобів на електричній тязі. До них відносяться й електросамокати.

Міжнародні відносини

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн прибула з візитом до Києва. Це вже втретє президентка Єврокомісії відвідує столицю України з початку повномасштабної війни росії.

Монета «Володимирський собор у місті Київ» 

Із 15 вересня Нацбанк вводить в обіг монету «Володимирський собор у місті Київ» номіналом у 5 гривень. Пам’ятна монета присвячена одній з архітектурних перлин Києва – Володимирському собору. Побудований у неовізантійському стилі він привертає увагу як своєю історією, так і внутрішнім розписом – шедевром мистецтва.

Софіко Векуа
_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!