Політична реклама

Рівень захворюваності на грип у Львові середній

1452 0
У Львові рівень захворюваності на грип та ГРВІ досягнув середнього рівня, який ні в якому разі не можна назвати епідемічним.

У Львові за останній тиждень на грип та ГРВІ захворіло 3 972 особи з інтенсивним показником 50, 4 при епідпорозі 98, повідомила завідувач епідеміологічного відділу санепідемстанції у Львівській області Наталія Тімко.

«Якщо говорити про минулий тиждень, то показник захворюваності зріс лише на 2 %, що є абсолютно не загрозливим показником», – додала Тімко.

Епідеміолог повідомила, що у Львові станом на сьогодні середній рівень захворюваності, який в ніякому разі не можна назвати епідемічним.

Також Наталія Тімко зазначила, що за останній тиждень у Львівській області захворіло 9 779 осіб з інтенсивним показником 38, 4 при епідпорозі 75, 4.

«Люди продовжують активно вакцинуватися: в області вакциновано 3 310 осіб, з них 1176 дітей до 17 років», – повідомила епідеміолог.

Наталія Тімко додала, що грип – небезпечне захворювання, але його можна легко уникнути – в першу чергу зробивши профілактичне щеплення.

Також, за словами епідеміолога, потрібно уникати  скупчень людей та користуватися одноразовими масками, якщо поряд є хтось хворий.

Потрібно також провітрювати приміщення, робити вологе прибирання, повноцінно харчуватися, висипатися, уникати перевтоми, часто мити руки, користуватися одноразовими паперовими рушниками.

Джерело: Вголос


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!