Різдво для всіх: як у Львові розділити свято із потребуючими

2795 0
У час зимових свят кожен чекає хоч на маленьке, та все ж Різдвяне Диво. Інколи влаштувати його для наших ближніх зовсім нескладно. Tvoemisto.tv підготувало кілька ініціатив, долучившись до яких, ви зможете створити святковий настій і допомогти тим, хто цього потребує найбільше.
фото: ridna.ua, dyvensvit.org, moyaeuropa.com.ua, facebook.com

фото: ridna.ua, dyvensvit.org, moyaeuropa.com.ua, facebook.com

Святвечір в «Емаус Оселі»

Щороку спільнота взаємодопомоги «Емаус Оселя» організовує для безхатченків та самотніх людей спільне святкування Святвечора і Різдва. Цього разу організатори теж просять львів’ян долучитися до проведення свят для потребуючих. «Можна долучитися, допомагаючи накривати столи, приготуванням страв, продуктами, коштами і врешті повечерявши разом», – йдеться в повідомлені спільноти. Загалом планується організувати Святу Вечерю для понад 300 осіб. ЇЇ планують провести у КЦ «Дозвілля» (м. Львів-Винники, вул. Шевченка 3)

Для тих, кого зацікавила така пропозиція, організатори просять телефонувати (032) 296-33-03, (097) 28-77-924.

 

Різдвяний обід зі Спільнотою святого Егідія

«Перші добрі новини нашого приготування до Різдвяного обіду з бідними. Вже маємо всяку – різну м’ясну нарізку, цукерки від президента, пампушки і є шанс, що частину бездомних зможемо одягнути у бренд «ZARA»!) Але нам треба ще багато вcього: другі страви - вареники чи голубці, фрукти, солодку воду, і ..ще щось такого до столу смачного:) Друзі, якщо можете нам помогти пишіть», – пише у дописі на facebook-сторінці  одна з організаторів вечері Yaryna Matvijiv.

«Є очікування чогось незвичайного, особливого, що все зміниться на краще, очікування чуда. Для спільноти святого Егідія таким чудом є Різдвяний обід, який об’єднає бідних, безпритульних разом з людьми доброї волі. Отож, 7 січня 2016 року о 15:00 відбудеться Різдвяний обід з бідними і безпритульними людьми міста Львова у церкві Покрови Пресвятої Богородиці. Просимо усіх небайдужих підтримати нас і допомогти у підготовці святкового столу», – додає Ivanna Synytska.

 Усі,  хто бажають то долучитися до обіду можуть телефонувати за номером: 067 95 32 1155. Або ж писати Yaryna Matvijiv та Ivanna Synytska у Facebook.

 Всі, хто бажають допомогти влаштувати різдвяний обід можуть писати у приватні повідомлення Ярині Матвіїв або ж Іванні Синицькій

 

Вечеря у Центрі обліку й нічного перебування бездомних громадян

Як розповіли Tvoemisto.tv у Центрі, цьогоріч вони традиційно організовуватимуть Святвечір для своїх мешканців. На святковому столі будуть традиційні страви. Проте наразі ще не знайшли  особу яка б зголосилась приготувати для бездомних пампушки, а вони про них постійно запитують. Якщо хтось має змогу і бажання приготувати для цих людей смаколики, то вони тому будуть тішитись. Нині у центрі перебуває 50 осіб.

 Детальніше про те, як можна долучитись до організації Святої вечері можна довідатись за телефонами: 233-14-79, 233-10-49.

 

На гостину до мешканців Львівського Геріатричного пансіонату на вул. Медової Печери

Будь-якому спілкуванню і мінімальній увазі будуть раді мешканці Геріатричного Центру. Як розповіла Tvoemisto.tv Анастасія Рибак, яка допомагає вихованцям пансіонату на добровільних засадах, на свята дідусі та бабусі особливо відчувають потребу у спілкуванні. У центрі для них організовують Святвечір і Вертеп. Тому гострої потреби у продуктах харчування саме у ці дні немає. Проте у багатьох людей матраци та ліжка перебувають у непридатному стані. Також волонтери збирають кошти, аби влаштувати у Центрі пластикові вікна. Тому волонтери будуть раді будь-якій допомозі і запрошують разом із ними навідати стареньких.

Контактний телефон: 097 871 15 51 (Анастасія).

 

Допомога сім’ям учасників АТО

Нині особливо уваги і підтримки потребують люди, чиї батьки/чоловіки/кохані захищають кордони України. Якщо ви маєте бажання і можливість підтримати їх, або влаштувати для них хоч маленьке, але все ж Різдвяне Диво, то вам допоможуть у Центрі допомоги сім’ям учасників АТО.  Там ви зможете, до прикладу, дізнатися адресу сім’ї і зробити її членам сюрприз, або ж долучитись до ініціатив Центру.

Центр допомоги сім’ям учасників АТО працює за адресою вулиця Виговького, 29А:

Понеділок – із 12:00 до 18:00

Вівторок – із 12:00 до 18:00

Середа – обліково-організаційний день

Четвер – із 12:00 до 18:00

П’ятниця – із 12:00 до 18:00

Волонтери центру просять попереджати про візит за номерами:

0989532983 – Неля Васюта;

0973047461 – Ірина Дашавець;

09770342340 – Ірина Василенкота.

Підготувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!