Різдво у Гаю: колядки і різдвяні частування. Програма

6254 0
У час Різдвяних свят, з 7 до 11 січня, в Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» у Львові організують свято «Різдво в Гаю». Вдруге у старих садибах в гаю відвідувачам покажуть, як колись святкували Різдво в українському селі.
Фото: lvivpost.net

Фото: lvivpost.net

Гості свята спільно з гуртом автентичної музики «Коралі», гуртом «Курбаси» та вертепами колядуватимуть від хати до хати, також вертеп виступатимуть на головній сцені свята. Відбудеться також спільна коляда з гуртами «Джалапіта», «Курбаси», вертепом театру тіней «Див» та гурту «ЙорийКлоц». Вперше на святі «Різдво в Гаю» співачка Оксана Муха виконає колядки із свого нового альбому, інформують організатори.

«На Різдво кожен очікує дива. Чогось таємничого, незбагненного і світлого. На Різдво в Гаю усією великою родиною ми будемо колядувати та щиро бажати усім добра!», – розповів організатор свята та директор компанії «ДікАрт» Андрій Сидор.

Гості свята зможуть долучитись до різноманітних майстер-класів: створенняляльки-мотанки, плетіння дідуха і різдвяних павуків з соломи, а також та виготовлення свічок ручної роботи.

Читайте також: Топ-5 зимових розваг у Львові

Також львів’ян запрошують намалювати або зробити свого ангелика, почепити на віконце у своїй домівці, сфотографувати, виставити у соцмережу, а другого ангелика занести у Львівську свічкову мануфактуру (пл.Музейна, 1). Ангеликами буде прикрашено Шевченківський гай на Різдво.

«Різдво в Гаю – це можливість зануритись у вир українських колядок, автентики та прекрасних наших традицій, які нам передали нам наші бабці. Кожен зможе привести сюди своїх родичів, друзів та принести із собою свого ангелика, бо кожна людина у цьому світі має свого охоронця, який допомагає долати труднощі та віднайти світло в самому собі», – розповіла координатор свята «Різдво в Гаю» Соломія Чубай.

Також в межах «Різдва в Гаю» буде презентовано різдвяні інсталяції «Ангельська коляда» митців галереї сучасного сакрального мистецтва «IconArt», запрацює ярмарок різдвяних страв, а для малечі читатимуть добрі казки про маленькі й великі Різдвяні дива та проведуть майстер-клас із розмальовування пряників.

Читайте також: На свята у Львові діятиме «Крамничка добра»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!