Різдвяний ярмарок у Львові відкриють 17 грудня. Які особливості цього року

2965 0
У місті працюватиме 140 будиночків із вуличною їжею і сувенірами, 5-6 будиночків виділять для торгівлі львівським підприємцям.
Фото: afisha.lviv.ua

Фото: afisha.lviv.ua

З 17 грудня і до 20 січня у Львові працюватиме різдвяний ярмарок. Дерев’яні будиночки незабаром монтуватимуть на проспекті Свободи і на площі Ринок. Про це сьогодні, 3 грудня, повідомили під час засідання виконавчого комітету ЛМР.

Читайте також: Станьте Миколаєм для дітей, стареньких та потребуючих

«Ярмарок буде з дотриманням всіх карантинних вимог. Якщо звично було до 250 будиночків, то цього року пропонуємо 90 на проспекті Свободи і 50 на площі Ринок. Організатори обіцяли безкоштовно надати 5-6 будиночків для торгівлі львівським товаровиробникам», – зазначила директорка департаменту економічного розвитку ЛМР Ірини Кулинич.

Також невеликі локальні ярмарки будуть на у сквері на вул. Валовій, на вул. Курбаса, а також у Сихівському районі біля Центру Довженка. 

Ірина Кулинич додала, що за попередні роки організатори сплачували близько 120 тисяч гривень до бюджету міста. Цього року сума буде значно меншою – приблизно 60 тисяч гривень. «Вони мають дуже велике соціальне навантаження», – зазначила Ірина Кулинич.

Читайте також: Ковзанка у центрі Львові запрацює вже з початку наступного тижня

Різдвяний ярмарок у Львові традиційно організовуватиме ТзОВ «Львівські Ярмарки». Місто, як і торік, не організовувало конкурсу для вибору організатора.

«Ми дуже хотіли б, щоби була конкуренція, але поки що ніхто не хоче заходити», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий під час засідання.

Також під час засідання вирішили зобов’язати організатора відшкодувати пошкодження покриття на нещодавно відреконструйованому проспекті Свободи, якщо таке буде.

Артдиректорка компанії «Львівські ярмарки» Ольга Гренюх у коментарі Тvoemisto.tv повідомила, що різдвяний ярмарок матиме гастрономічний сектор та сектор із сувенірною продукцією. Цьогоріч будуть окремі місця для львівських митців, які представлятимуть тут свої роботи.

«Формат цьогорічного ярмарку буде такий же, як минулого року, поставимо конструкції для святкової торгівлі. Це буде на Проспекті Свободи та площі Ринок. Єдине, що на площі Ринок буде менше будиночків. Ми хочемо дотримуватись карантинних вимог, тому їхню кількість скоротили у порівнянні з докарантинним часом», – розповіла Ольга Гренюх.

Читайте також: Де у Львові можна буде купити легальну ялинку. Перелік адрес 

Додамо, що за даними аналітичної системи УouСontrol ТзОВ «Львівські Ярмарки» працює з 2014 року. Основний вид діяльності – функціювання атракціонів і тематичних парків. Керівником і одним із співвласників є Ігор Фіняк. Серед засновників також є Віктор Оленишен, Роман Кедик. Ігор Фіняк є керівником у ще близько десяти компаній. У 2015 році Ігор Фіняк брав участь у виборах до Львівської міської ради від партії «Самопоміч».

Нагадаємо, що наступного тижня, 7-8 грудня, у центрі Львова, поблизу Ратуші, запрацює ковзанка. Вона працюватиме з 10.00 до 22.00 год. 

Вікторія Савіцька, Інна Царух


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!