Різке збільшення Covid-19 у Львові та прем’єр Ірландії стане лікарем. Головне за ніч і минулу добу

32568 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: РБК Україна

Фото: РБК Україна

Коронавірус – Львів – Київ – Світ. На Львіщині за вихідні різке збільшення кількості хворих на коронавірус – у 27 пацієнтів позитивний результат (плюс 11 за останню добу). Окрім того, у Львові помер 69-річний чоловік, у якого було зафіксовано коронавірусну інфекцію. У чоловіка була важка пневмонія, він був підключений до апарату штучної вентиляції легень (ШВЛ). У нього також були супутні хвороби, зокрема, цукровий діабет, серцево-судинні захворювання.

Як стало відомо Tvoemisto.tv із власних джерел, його донька лікується в обласній інфекційній лікарні. Цю інформацію підтвердила лікар-епідеміолог Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Наталія Тімко.

Ще у семи пацієнтів із підозрою на коронавірус у Львоі важкий стан. Четверо осіб перебувають у відділенні інтенсивної терапії. Двоє пацієнтів підключені до апарату штучної вентиляції легень.

Читайте також: Світ як будинок, який ніхто не хоче ремонтувати. Висновки тижня, що минув

Загалом по Україні 1308 (плюс 83 за останню добу). Усього зафіксовано 37 летальних випадків від COVID-19. У МОЗ прогнозують пік зростання – на 14-15 квітня.

Україна впритул наблизилась до динаміки зростання кількості хворих на коронавірус в Італії, Іспаії та США.

Відсьогодні в Україні починають діяти нові обмеження, які напередодні прийняв Кабмін. Зокрема, забороняється виходити з дому без документів, гуляти у парках та скверах. У громадських місцях (магазини, аптеки, транспорт) можна бути лише у медичній масці. Старші люди, яким понад 60 років, мають знаходитися на самоізоляції, а підлітки до 14 років на вулиці тільки у супроводі дорослих.

Щодо світу, то в Італії та Іспанії коронавірус йде на спад – відповідно, 525 загиблих за добу (загалом 15 887 людей), що стало найнижчою кількістю з 19 березня та 674 (загалом 12 418), що є найбільш незначним зростанням з початку кризи. Сумні «перемоги», але в боротьбі з коронавірусом, напевне, слід радіти і таким.

Палять траву. Через паління трави у неділю біля Рівного на трасі Київ-Чоп перекривали рух. Також через штучні підпали горить Чорнобильська зона. Унаслідок цього у Києві показники забруднення повітря перевищують безпечні норми. Онлайн-сервіси моніторингу фіксують якість повітря, як переважно «погане», «нездорове», а подекуди «дуже нездорове».

Читайте також: Львів попрощався з Іваном Вакарчуком. Фото дня

Львів теж у вогні. 4 квітня палії влаштували 118 підпалів сухої трави, минулої суботи їх було 128. На Львівщині запрацювали мобільні групи, які намагаються якось зарадити цій проблемі. Хоча проблема насамперед в головах людей, які ніяк не можуть зрозуміти, що таким чином шкодять найбільше собі.

Філософське. Прем’єр-міністр Ірландії Лео Варадкар заявив, що буде працювати лікарем до кінця епідемії коронавірусу. До того як зайнятися політикою, він вивчав медицину та був кілька років лікарем.

А в Україні нардепи готуються до чергової позачергової сесії (даруйте за тавтологію) Верховної Ради. Дуже треба 10 мільярдів від МВФ, тому мусять приймати у другому читанні закон про банки (в народі більш відомий як «антиколомойський»), який деякі «слуги олігарха» намагаються заблокувати великою кількістю правок.

Тримайтеся. Зберігайте спокій та дотримуйтеся карантину. Гарного дня!

Духовні поради, як пережити COVID-19 тут.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!