Політична реклама

Роботодавці зможуть звільняти працівників за розголошення зарплати

1126 0
У проекті нового Трудового кодексу прописана норма, згідно з якою роботодавець може звільнити свого співробітника за розголошення комерційної таємниці, до якої, зокрема відноситься і розмір зарплат, повідомили юристи компанії «Алексєєв, Боярчуков і Партнери».

За їх словами, підготовлений до другого читання проект Трудового кодексу України має багато суперечливих новацій.

«При цьому роботодавець може самостійно визначити перелік інформації, що становить комерційну таємницю. Оскільки до комерційної таємниці може відноситись інформація про систему оплати праці та рівень заробітної плати, неугодний роботодавцю працівник може бути звільнений за «розголошення» персональної інформації», - пояснили у юридичній компанії.

Нагадаємо, проект Трудового кодексу України був зареєстрований у парламенті ще в грудні 2007 року і пройшов перше читання в травні 2008-го. Текст до другого читання був оприлюднений на сайті Верховної Ради 2 квітня 2012 року.

Джерело: ТСН

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!