Роботу української енергосистеми стабілізували, – Шмигаль

783 0
Понад 1000 фахівців щоденно працюють над ремонтом мереж.
Фото: Денис Шмигаль

Фото: Денис Шмигаль

На кінець тижня енергетики стабілізували роботу енергосистеми, однак залишається дефіцит потужності на рівні 20%.

Джерело: прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Facebook

«Станом на кінець тижня нам вдалося стабілізувати роботу енергосистеми. Дефіцит потужностей залишається на рівні близько 20%. Понад 1000 фахівців щоденно працюють над ремонтом мереж», – написав він.

Читайте також: Ракетні обстріли енергосистеми обходяться Україні в сотні мільйонів євро

Він додав, що ЄБРР та Нідерланди виділяють НЕК «Укренерго» 372 млн євро для оперативного ремонту пошкоджень від атак росії. Крім того, Норвегія виділяє НАК  «Нафтогаз України» 200 млн євро для закупівлі газу. Ще 300 млн євро на ці цілі виділяє ЄБРР, а Кабмін передав Нафтогазу 12,7 млрд грн на додаткові закупівлі газу в українські сховища.

Прем'єр-міністр також підсумував міжнародну фінансову допомогу Україні за тиждень. Зокрема, на рахунки надійшло 2,5 млрд євро від Євросоюзу, а Канада випустила облігації на 500 млн доларів, кошти від розміщення яких передадуть Україні.

Нагадаємо, 23 листопада відбулася масована атака на українську критичну інфраструктуру. Унаслідок ракетних ударів російські окупаційні війська влучили по 16 об'єктах. 24 листопада за розпорядженням «Укренерго» 75% споживачів Львівської області були аварійно знеструмлені. Станом на 27 листопада на Львівщині одночасно користуватися електроенергією та водою можуть 50% споживачів. Без електроенергії залишаються 718 населених пунктів області, 314 – без живлення частково.

Антоніна Костик

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!