Роботи на проспекті Чорновола обіцяють завершити за 10 днів

2089 0
Вже в середині жовтня всі роботи з реконструкції на просп. Чорновола від вул. Липинського до вул. Під Дубом мають бути завершені, – про це повідомляють у прес-службі Львівської міської ради .
фото: alex-shutyuk.livejournal.com

фото: alex-shutyuk.livejournal.com

«По хідниках роботи будуть завершені за півтора-два тижні. По велодоріжці залишилась ще частина під мостом, це також буде протягом 10 днів завершено», – пообіцяв міський голова Львова Андрій Садовий.

Роботи на просп. Чорновола стартували 27 серпня. Серед запланованих робіт – ремонт тротуарів, прокладення велодоріжки, нові кущі та дерева.

На заміну хідників Шевченківська районна адміністрація отримала 2,5 млн грн. з міського бюджету.

Щодо велодоріжки, то вона пролягатиме від вул. Липинського до вул. Під Дубом, по 700 м в обидві сторони. За словами радника міського голови з питань розвитку велоінфраструктури Олега Шміда, станом на сьогодні зроблено орієнтовно 30% необхідних робіт.

Читайте також: У Львові створили оновлену мапу велодоріжок. Фото

Окрім ремонтних робіт, на цій ділянці тривають роботи із озеленення. Однак коштів, яких виділили для озеленення всього Шевченківського району, не вистачило, щоб в повній мірі закупити дерева та кущі для висадки на просп. Чорновола. Відтак активісти звернулися до мешканців з проханням зібрати необхідну суму – 44,8 тис. грн. Ці кошти мали піти на закупівлю дерев. Решта суми, необхідної для озеленення – 28,8 тис. грн, має виділити районна адміністрація.

За цей час на ділянці від вул. Під Дубом до вул. Липинського зрізали 24 дерева, 14 з яких – аварійні. Натомість обіцяють висадити 360 низькорослих кущів та 32 нові дерева – платани. Як розповідають в департаменті розвитку, одне таке дерево коштує 1400 грн. Щодо кущів, то тут планують сформувати лінію, завдовжки 180 м, по 2 саджанці на метр. Наразі зупинилися на пухиропліднику, ціна якого в середньому складає 80 грн. за одиницю.

Читайте також: Як міська влада планує озеленити місто? Деталі

В міській раді обіцяють завершити всі роботи до середини жовтня.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!