Роботи з відновлення євроколії держкордон – Рава-Руська планують розпочати цього року

3311 0
Євроколію не експлуатують з 2005 року. Вартість проєкту орієнтовно становитиме 100 млн гривень.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Цього року у Львівській області почнуть розробку проєктно-кошторисної документації для відновлення євроколії від Рави-Руської до державного кордону протяжністю 8 км. Безпосередні роботи планують проводити наступного року, і вони мають покласти початок до будівництва євроколії Львів – Варшава. 

«Протяжність колії від держкордону до Рави-Руської становить 8 км. Починаємо з розробки ПКД, яка може коштувати 3 – 5 мільйонів гривень. 1 мільйон – кошти місцевої громади. Решту грошей ми акумулюємо з обласного та державного бюджету. Роботи можуть розпочатися вже наступного року», – каже голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Читайте також: Мільярди «Великого будівництва», Або чому на Львівщині першу платну дорогу побудують не скоро 

Євроколію не експлуатують з 2005 року. Вартість проєкту орієнтовно становитиме 100 млн гривень. Для її модернізації потрібно буде відремонтувати пасажирську будівлю, платформу близько за 14,7 млн грн, також колії, переїзди, мости на загальну суму 31 млн грн. Загальна очікувана вартість капітальних інвестицій – до 83 млн грн. 

Додамо, співпрацю з польською стороною щодо реалізації проєкту обіцяють обговорити вже 15 лютого.

Нагадаємо, що в Україні до 2025 року планують завершити євроінтеграцію української залізничної мережі. Відомо, що Міністерство інфраструктури у 2021 році планувало розпочати роботу над проєктом побудови залізничної мережі європейського формату, щоб запустити новітні потяги, які можуть рухатися із швидкістю руху понад 250 км/год.

Крім того, у грудні минулого року в Україні оголосили про новий напрям програми «Велике будівництво». Він стосується оновлення Укрзалізниці. Планується, що цей процес триватиме 6 років і залучити для його інвестування мають близько 200 мільярдів гривень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!