Rock’n’rail: На рейковому велосипеді через парк

3885 0
Львів став на крок ближчим до Європи. Принаймні, так кажуть винахідники рейкового велосипеду, який почав курсувати регіональним ландшафтним парком «Знесіння». Тепер кожен охочий, який приїхав в парк на велосипеді, може прикріпити свого залізного коня до рейкової платформи і їздити рейками.

«Історія була дуже смішною: я зайшов в гості до свого друга, а він каже, що знає волонтерок із Німеччини, які хотіли б побудувати такий пристрій, – розповів Tvoemisto.tv конструктор пристрою Олександр Наконечний. – І спитав, як це можна втілити в життя і скільки це могло б коштувати. А я візьми і ляпни, що за 350 гривень то можна зробити!».

В минулому Олександр Михайлович працював слюсарем, а зараз на пенсії, але улюбленої справи не залишає. Він вже думає, як дану конструкцію можна покращити.

«В першу чергу ми плануємо дещо змінити підвіску, адже ширина колій в деяких місця трохи різниться, тому будемо ставити амортизатори із запасом ходу, десь 5 см. Простіше кажучи, ровер буде надійніше зафіксований на рейках. Зараз ми маємо дозвіл на випробування такого транспорту, як отримаємо дозвіл на постійний проїзд, то запустимо його. Теоретично таку штуку можна зробити навіть на трамвайних коліях, це навіть простіше. Можна екскурсії по Львову організовувати, нічні!», – ділиться планами конструктор.

Запал конструктора розділяє і Пеґі, одна з волонтерок, завдяки яким ця ідея і була запроваджена. Дівчата приїхали в Україну за програмою міжнародного обміну і волонтерства“GLEN” – Глобальна навчальна мережа. «Головна тема цієї програми – екологічне пересування містом, екомобільність. Ми хочемо донести до людей, що зараз треба двічі подумати, перед тим, як обрати між велосипедом і автомобілем. Особисто мені Львів здається неймовірним, тут живуть прекрасні люди, а старе місто просто вражає, але тут великі проблеми з транспортом, тому будь-який проект, що пов’язаний із мобільністю дуже важливий для міста. Ми плануємо продовжувати цей проект, розвивати його, але нам потрібно більше ресурсів», – резюмує волонтерка.

Автор Влад Крилевський


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!