Родичам загиблих учасників Революції Гідності виплачуватимуть дострокові пенсії

1454 0
Президент України підписав закон про призначення дострокових пенсій членам родин загиблих учасників Революції гідності.
Фото: dt.ua

Фото: dt.ua

Членам родин загиблих учасників Революції Гідності призначили дострокові пенсії. Відповідний закон Президент України Петро Порошенко підписав 8 лютого, повідомляє Укрінформ.

Зокрема таке право отримають дружини та чоловіки загиблих, якщо вони не взяли повторний шлюб, діти, які стали інвалідами до досягнення повноліття, і батьки. Чоловіки зможуть вийти на пенсію у 55 років із страховим стажем 25 років, а жінки – у 50 років зі стажем у 20 років.

Читайте також: Львів вшановує Героїв Небесної Сотні. Програма заходів 

«8 лютого парламент прийняв закон, який дозволяє дострокову пенсію за віком членам сімей осіб, які загинули чи померли внаслідок поранень, каліцтва, контузій чи інших ушкоджень здоров'я, отриманих під час Революції гідності. І у вашій присутності я підписую цей закон. Це має бути свідченням і доказом того пріоритету, який має в українській владі вшанування пам’яті учасників Революції гідності», – заявив Президент на відкритті виставки «Переведи мене через Майдан» у Мистецькому арсеналі, де і підписав відповідний закон.

Він зазначив, що Меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні можуть збудувати тільки на алеї Героїв Небесної сотні, однак для реалізації будівництва необхідно було внести зміни до закону про регулювання містобудівної діяльності. Тож Верховна Рада ухвалила відповідні зміни до законодавства 6 лютого. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!