Родина Козловського хоче вилучити мозаїку біля Винниківського ринку з-під «охоронного» рішення

2433 0
Йдеться про мозаїку на стіні будинку, яка примикає до головного входу на «Винниківський ринок».
Фото: Westnews.info

Фото: Westnews.info

Компанія, яка отримала два ринки Львова – «Винниківський» та «Підзамче» – тепер звернулась із позовом до виконавчого комітету Львівської міськради, аби виключити мозаїку на будинку біля «Винниківського ринку» з-під «охоронного» рішення. Про це пишуть «Наші гроші Львів».

Читайте також: Донька Григорія Козловського привласнила два львівські ринки

Йдеться про мозаїку на стіні будинку, яка примикає до головного входу на «Винниківський ринок». На ній зображено двох жінок, які тримають сніп колосків і книгу, поруч також викладений орнамент.

«Дари Львівщини» звернулась із позовом до виконавчого комітету Львівської міськради, аби виключити мозаїку на будинку біля «Винниківського ринку» з-під дії рішення виконкому, яке приймали для захисту мозаїчних творів від руйнування.

«Дари Львівщини» просить визнати протиправним та нечинним пункт 33 у «Переліку мозаїчних творів на території Львова». Під 33-им номером в таблиці вказано мозаїчні твори в опорядженні фасадів та інтер’єрів будинку на вулиці Личаківська, 55.

Документ виконком затвердив своїм рішенням ще у 2019 році. Він захищає цінні історичні мозаїчні твори, перелік таких творів визначили після випадку із руйнуванням мозаїки на магазині «Океан».

Винниківський ринок належать ТзОВ «Дари Львівщини», власницею якого улітку 2019-го стала Софія Максимець, донька львівського бізнесмена та депутата Львівської облради від партії «Європейська Солідарність» Григорія Козловського. Кілька років міська рада судилася із товариством про незаконне привласнення цілісного майнового комплексу цих ринків, а цього року ЛМР уклала «мирову». «Дари Львівщини» отримали ринки за 18,53 млн грн.

Як пишуть «Наші гроші. Львів» ні представники Львівської міської ради, ні депутат Львівської міськради від «Європейської солідарності» Юрій Ломага, який часто представляє «Дари Львівщини» в судах коментувати цю справу відмовились. Підготовче засідання у справі відбудеться 25 жовтня.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!