Роман про Львів увійшов до довгого списку Букерівської премії 2023 року

1927 0
Автором книги є письменник та президент Українського ПЕН Андрій Курков.
Фото умовне

Фото умовне

Роман українського письменника та президент Українського ПЕН Андрія Куркова «Львівська гастроль Джимі Хендрікса» увійшов до лонглисту Букерівської премії 2023 року.

Джерело: The Booker Prizes

«Пронизаний унікальним брендом Куркова чорного гумору та чарівного реалізму, що підживлюється горілкою, «Джимі Хендрікс наживо у Львові», – це ніжний портрет одного з найцікавіших міст світу», – зазначили на сайті премії.

Читайте також: Львівський письменник планує давати доступ до неопублікованих романів за донат для ЗСУ

Загалом до довгого списку премії потрапили 13 книг. Шортлист оголосять 18 квітня, а переможця – 23 травня.

«Дякую журі і сподіваюсь, що ця номінація додасть уваги і Україні в цілому, і окремо Львову. 13 років тому задля написання цього роману я цілий рік щомісяця їздив до Львова», – зазначив письменник

Нагадаємо, що книги кількох львівських письменників увійшли до списку бестселерів 2022 року. 

Для довідки

Міжнародна Букерівська премія (The International Booker Prize) – одна з найпрестижніших книжкових нагород. Вручається щорічно за найкращі перекладені англійською мовою художні твори.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!