Росія атакує на кількох напрямках одночасно, намагається відновити наступ на Слов’янськ, – Генштаб

1512 0
Залишається загроза ракетних та авіаційних ударів з території білорусі.
Фото: detector.media

Фото: detector.media

Російські окупаційні війська ведуть активні бойові зі спробами наступу відразу на кількох напрямках сході та півдні України. Як повідомляють у Генштабі ЗСУ, на Слобожанському напрямку ворог намагається покращити своє тактичне положення в районі Ізюма та відновити наступ на Слов’янськ. Систематично з високою інтенсивностю обстрілює райони, де зосереджені українські війська.

Окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Тернова та Черкаські Тишки. Крім того, обстріляв із артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів та танків райони населених пунктів Чепіль, Довгеньке, Курулька, Богородичне та Студенок.

На Донецькому напрямку головні зусилля росіян зосереджені на взятті під повний контроль населеного пункту Лиман та спробах покращити тактичне положення поблизу Сєвєродонецька та Авдіївки. Ворог активно застосовує засоби радіоелектронної боротьби на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Задіяв артилерію та штурмову авіацію по позиціях підрозділів ЗСУ та цивільній інфраструктурі регіону.

Ворог намагається закріпитися в районі Сєверодонецька. Вів штурмові дії в напрямку населеного пункту Устинівка, проте успіху не мав.

На Бахмутському напрямку бойові дії тривають. Окупанти безуспішно здійснили спроби наступу в районах Комишувахи, Липового і Нагірного.

На Авдіївському напрямку окупанти вели штурмові дії в районах Красногорівки, Кам’янки, Авдіївки та Пісків, успіху не мали.

На Новопавлівському напрямку ворог здійснив спробу наступу в районі населеного пункту Золота Нива, але з втратами відійшов. На Запорізькому напрямку росія обстріляла з артилерії райони населених пунктів Новопіль, Чарівне, Оріхів та Кам’янка.

На Миколаївському напрямку ворожі війська намагаються покращити тактичне положення та забезпечити вихід на адмінкордони Херсонської області. Вели штурмові дії в районі населеного пункту Таврійське, проте не мали успіху.

На Криворізькому напрямку російські окупанти безуспішно намагалися вести штурмові дії в районі населеного пункту Миколаївка. Обстрілювали цивільну інфраструктуру поблизу Осокорівки, Трудолюбівки і Добрянки.

Противник продовжив інженерне обладнання позицій в районах населених пунктів Чорнобаївка, Правдине, Зоря.

На Волинському та Поліському напрямках з особовим складом військових частин збройних сил республіки білорусь проводяться командно-штабні та мобілізаційні тренування. Зберігається імовірність ракетних та авіаційних ударів з території цієї країни.

Триває ліквідація наслідків дислокації на території республіки білорусь підрозділів збройних сил російської федерації, що залучались до ведення бойових дій на території України. Проводяться заходи із попередження незаконного обігу зброї та боєприпасів, які могли бути втрачені російськими підрозділами.

На Сіверському напрямку ворог здійснює заходи щодо прикриття ділянки українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях та недопущення перекидання українських військ на інші загрозливі напрямки. Також у прикордонних районах зазначених російських областей продовжено дію підвищеного рівня терористичної загрози до 8 червня поточного року.

Ворог обстріляв з мінометів калібру 120-мм та ствольної артилерії райони населених пунктів Бачівськ і Краснопілля Сумської області та населеного пункту Заріччя Чернігівської області.

За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках Українські бійці відбили 10 атак ворога, знищили 4 танки, 2 артилерійські системи, бронетранспортер, автомобіль та одну одиницю спеціальної техніки. Підрозділи протиповітряної оборони знищили 5 БпЛА типу «Орлан-10».

Ударна авіація Повітряних Сил Збройних Сил України завдала удару по позиціях противника та знищила особовий склад та до 10 одиниць легкоброньованої техніки. Також наші винищувачі перехопили та збили 2 крилаті ракети.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!