Росія атакує ракетами українські міста, щоби залякати і схилити до поступок, – заявляють в Офісі президента

850 0
Росіяни змінили тактику війни, каже радник голови ОП Михайло Подоляк. Вони намагаються залякати українців і схилити до поступок і перемовин.
Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Росія атакує ракетами мирні міста, щоби залякати людей і схилити українську владу до переговорів і територіальних поступок, про це заявив  радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк в інтерв'ю «Україна 24».

Читайте також: «Українець ніколи не стане німцем чи поляком». Як війна змінила наш портрет

«Росія змінила тактику. Вона зараз атакує потужнішими крилатими ракетами наші міста. Чому? Бо з військової точки зору вони, як з'ясувалося, воювати не надто якісно вміють. Росіяни перейшли до концепції війни, де хочуть збудувати масштабні панічні настрої в Україні, залякати людей і змусити їх тиснути на уряд, щоб ми пішли на деякі поступки Росії. Тобто яка зараз тактика?З одного боку, вони абсолютно не враховують, як на це реагує світ на ці нелюдські атаки крилатими ракетами житлових кварталів. Вони змушують наших людей тиснути на уряд, щоб ті сказали «підемо на якісь територіальні поступки». З іншого боку, росіяни вкладають гроші у своє проросійське лобі на політичних ринках інших країн для того, щоб вони теж говорили, «давайте якось війну закінчувати», – зазначив він

Михайло Подоляк запевняє, що нова тактика росії – змусити Україну сісти за стіл переговорів – не працюватиме. Він додав, що через ці атаки Україні потрібна не лише протиповітряна оборона, а й система протиракетної оборони, і це «ключове, щоб зламати нову концепцію війни росії».

Нагадаємо, що впродовж останніх тижнів росія посилила обстріли українських міст і сіл. Сьогодні вранці, 2 липня, російські загарбники вдарили ракетами по Немишлянському району Харківської області, упродовж доби 1 липня 4 мирних мешканців отримали поранення.

За добу 1 липня у результаті атак росіян у Донецькій області загинули 5 мирних мешканців, ще 12 отримали поранення.

Уночі 1 липня близько 1:00 год російські окупанти завдали ракетного удару по Білгород-Дністровському району Одеської області. Ракети влучили у дев’ятиповерховий житловий будинок та у бази відпочинку. Станом на 6:00 год ранку кількість загиблих зросла до 17 людей, з них – одна дитина.

27 червня росія завдала ракетного удару по ТРЦ у місті Кременчук на Полтавщині. На момент обстрілу у приміщенні торгового центру перебували понад тисяча людей.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!