Росія без путіна. У Литві провели таємну конференцію, де обговорили сценарії «смерті» диктатора рф

3195 0
На конференції обговорювали три можливі сценарії «депутінізації».
Фото: AFP VIA GETTY IMAGES

Фото: AFP VIA GETTY IMAGES

У Литві відбулася секретна конференція, на якій обговорили сценарії росії без президента рф володимира путіна, про це повідомляє німецьке видання Bild.

Читайте також: У росії можливий тіньовий державний переворот

На зустріч приїхали близько 70 учасників – колишні провідні політики, експерти, журналісти та правозахисники, в тому числі росіяни, які давно живуть за кордоном. Зустріч організував міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс.

На закритому форумі учасники не стримувалися у висловлюваннях.

«Путін приніс у росію путінізм так само, як Гітлер зробив фашизм соціально прийнятним у Німеччині. Ось чому сьогодні до рейху Путіна потрібно ставитися, як до німецького рейху у роки війни з 1939 по 1945 рік. Німців пригнічував Гітлер, так само, як росіян пригнічує путін, але обидва народи полегшили це своїм деспотам», – каже один з учасників із Санкт-Петербурга.

«Русский мир» – це расистська ідеологія, люди на Заході цього не усвідомлюють, каже один з учасників. «путін вважає, що росіяни етнічно вищі за українців, тому він має право відбирати в українців оселі та підпорядковувати їх. Тому потрібна «депутінізація» росії, і то якомога швидше», – каже інший учасник.

На конференції обговорювали три можливі сценарії «депутінізації».

Читайте також: Зло путіна. Яким є психологічний портрет російського диктатора

Перший і найоптимістичніший сценарій  – росія стане великою Україною». Тріщини у режимі призводять до кінця нинішнього режиму, проводяться демократичні вибори і росія розвивається по українському шляху. Але це вкрай малоймовірно.

Другий сценарій  – путіна скидають його генерали в армії та спецслужбах, а на зміну приходить новий, менш войовничий режим. Присутні також бачать у цьому можливість для росії. «Будь-які зміни – це крок вперед у нинішній ситуації», – сказав один із учасників.

Сценарій жаху: «повстання знизу». Якщо «неосвічені маси» повстануть проти режиму зі страху, відчаю та бідності, виникнуть умови, подібні до війни, почнуться вуличні бої в усіх містах, а Росія розпадеться на багато республік.

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін сказав, що припинення війни проти України можливе тоді, коли будуть виконані його умови. За словами Путіна, врегулювання ситуації в Україні можливе лише, якщо будуть безумовно враховані «законні інтереси Росії у сфері безпеки».

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!