Росія допустила дефолт за зовнішнім боргом – CNN

1475 0
У росії ще є час до 4 травня, але навряд чи путін змінить своє рішення про оплату в рублях.
Фото: Shutterstock

Фото: Shutterstock

Росія допустила дефолт за своїм зовнішнім боргом, тому що запропонувала власникам облігацій виплати в рублях, а не в доларах, як того вимагали умови розміщення євробондів. Про це пише CNN з посиланням на агентство кредитних рейтингів S&P.

Читайте також: У Росії назрівають соціальні збурення через падіння заробітків та рівня життя, – розвідка

7 квітня Казначейство США заборонило доларові виплати із державних рахунків росії в американських банках. Втративши можливості платити за боргами у валюті, 4 квітня рф провела виплати по єврооблігаціях у рублях. Агентство заявило, що це рівносильно «вибірковому дефолту», оскільки інвестори навряд чи зможуть конвертувати рублі в «долари, спочатку належним сумам».

Згідно з S&P, вибірковий дефолт оголошується, коли підприємство не виконало зобов'язання за конкретним зобов'язанням, але не по всьому своєму боргу.

Читайте також: Без літаків, смартфонів і авто. Які відомі компанії йдуть з російського ринку через війну в Україні

У Москви є 30-денний пільговий період з 4 квітня для виплати капіталу і відсотків, але S&P заявило, що не очікує, що Москва конвертує їх у долари, враховуючи західні санкції, які підривають її «готовність і технічні можливості дотримуватися своїх зобов'язань».

Повний валютний дефолт стане першим в Росії більш ніж за століття, коли Ленін відмовився від облігацій, випущених царським урядом.

Нагадаємо, що через введення міжнародних санкцій Росія позбулась можливості постачання великої номенклатури товарів військового, подвійного та цивільного призначення. Щоб обійти санкції, російські агенти налагоджують канали контрабанди, які проходять, зокрема, територією Грузії. При цьому представники грузинських спецслужб отримали вказівку від політичного керівництва не перешкоджати діяльності контрабандистів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!