Росія евакуює своїх дипломатів з України

1439 0
Метою евакуації є «захист життя та безпеки».
Посольство Росії в Києві/Фото: МЗС РФ

Посольство Росії в Києві/Фото: МЗС РФ

«Для захисту життя та безпеки» Росія евакуює персонал посольства та консульств в Україні. Про це повідомили в МЗС РФ.

«З 2014 року неодноразові напади зазнавали посольство Росії в Києві та генеральні консульства нашої країни в Одесі, Львові та Харкові. Об'єктами агресивних процесів ставали і російські дипломати. На їхню адресу надходили погрози фізичної розправи. Здійснювалися підпали їхнього автотранспорту. Попри свої зобов'язання щодо Віденських конвенцій про дипломатичні та консульські зносини київська влада не реагувала на те, що відбувається», - йдеться у повідомленні.

Евакуацію персоналу планують реалізувати найближчим часом, адже завданням МЗС є «піклуватися про дипломатів та співробітників» й «захищати їхнє життя та безпеку».

Читайте також: У Львові можливі різні диверсійні групи. Мер Львова закликав не панікувати та зберігати спокій

Зазначимо, що центр «Миротворець» підтвердив слова Президента США Джо Байдена про те, що оперативно-диверсійні групи ФСБ Росії вже перебувають на території України і активно працюють, реалізуючи своє завдання – захоплення влади та державний переворот на фоні військової агресії Росії.

Станом на сьогодні Центр отримав інформацію про кадровий склад їхніх співробітників з установчими даними та їхніми обличчями, а головне – інформацію про їхніх агентів в спецслужбах, правоохоронних та інших силових органах України, органах Державної влади і місцевого самоврядування, а також з числа кримінальних «авторитетів». Повний перелік можна переглянути тут

Читайте також: Путін офіційно визнав незалежність «Л/ДНР» 

Нагадаємо, 21 лютого Володимир Путін підписав указ про визнання незалежними окупованих територій ОРДЛО. Лідери іноземних держав засудили рішення Путіна, заявивши, що це кінець Мінського процесу. Україна закликала західних партнерів, щоб коаліція не дозволила Росії розпочати третю світову війну.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що українські кордони надійно захищені. Україна хоче миру та очікує рішучих кроків від своїх іноземних партнерів. Водночас президент США Байден підписав указ про санкції щодо ОРДЛО. Також канцлер Німеччини Шольц заявив про зупинку сертифікації газопроводу «Північного потоку-2».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!