Росія готує масштабну провокацію в Маріуполі, щоб звинуватити у ній Україну

1157 0
Для цього останнім часом поширюються брехливі тези, що нібито «українці використовують мирних мешканців, як живий щит».
Фото: Український тиждень

Фото: Український тиждень

Окупанти готують масштабну фальсифікацію у Маріуполі – планують зібрати в одному місці тіла місцевих мешканців, убитих самими ж росіянами, та представити їх, як масових жертв українських військ. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Головне завдання російської пропаганди сьогодні – максимально переключити увагу аудиторії – як міжнародної, так і внутрішньої, з тих звірств, які вони скоїли під Києвом. Для цього вже розробили сценарії нових фейків, а російські пропагандисти готують відповідне підґрунтя.

Читайте також: «Вони бояться смерті сильніше, ніж ми». Психоаналітик Роман Кечур про путіна і росіян

Зокрема, в інформаційне поле активно «вкидають» брехню про нібито злочини українських захисників Маріуполя. Для цього останнім часом поширюються брехливі тези, що нібито «українці використовують мирних мешканців, як живий щит». Хоча це відверта маячня. Насправді, саме російські війська знищують маріупольців – ще на початку березня у місті вже були змушені ховати вбитих у братських могилах.

Нагадаємо, попередньо повідомляли, нібито Росія активізувала роботу із залучення підрозділів своїх військ, що базуються на території Придністровського регіону Молдови, для провокацій та демонстраційних дій на кордоні з Україною. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!