Росія готує провокацію на Запорізькій АЕС, − розвідка

869 0
Представники росатому залишили територію ЗАЕС.
Запорізька АЕС/Фото: з відкритих джерел

Запорізька АЕС/Фото: з відкритих джерел

Україна отримала нові підтвердження інформації щодо підготовки окупантами провокації на території ЗАЕС 19 серпня. Про це повідомляють у Головному управлінні розвідки Міноборони. 

«Отримано додаткові підтвердження інформації про підготовку окупантами провокації на Запорізькій атомній станції 19 серпня. Зокрема, ліцензованому персоналу (який виконує свої функції на основі виданої Держатомінспекцією ліцензії) наказали залишатися вдома. На територію станції допускатимуть невелику частину оперативного персоналу», − пояснюють там. 

Читайте також: 54% українців мають близьких і родичів, які воюють на фронті. Опитування

18 серпня на вечірньому зібранні керівництва ЗАЕС не було представників росатому. При тому, що з моменту окупації співробітники росатому в обов’язковому порядку були на всіх подібних нарадах. На цей момент, за даними ГУР, вони взагалі залишили територію ЗАЕС.

«Враховуючи кількість зброї, яка наразі є на території атомної станції, а також неодноразові провокативні обстріли, є висока вірогідність проведення масштабного теракту на ядерному об’єкті», − підсумовують у відомстві. 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час зустрічі генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем серед іншого обговорили ядерний шантаж росії на Запорізькій АЕС. 

Наслідки аварії на Запорізькій АЕС можуть бути вдесятеро потужніші, ніж на Чорнобильській атомній електростанції. Фахівці зробили такий висновок, відштовхуючись від наслідків аварії 1986 року на ЧАЕС. Це пов’язано з тим, що кількість ядерного палива на Запорізькій атомній електростанції в 9-10 разів більше, ніж було на Чорнобильській. За словами президента України Володимира Зеленського, росія може спровокувати найбільшу в історії аварію на Запорізькій АЕС – і це фактично буде застосуванням ядерної зброї без ядерного удару.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!