Росія готується до довготривалої війни в Україні, – Міноборони

1419 0
Від початку вторгнення росія задіяла в Україні більше 90 батальйонно-тактичних груп. Ще близько 30 БТГ рф може ввести в дію упродовж півтори – двох місяців.
Фото: Facebook / pressOKzahid

Фото: Facebook / pressOKzahid

У Міністерстві оборони України заявили, що росія готується до довготривалої війни, про що свідчать дії російської армії. Про це він повідомив речник відомства Олександр Мотузяник в ефірі загальнонаціонального телемарафону, пише УП.

Читайте також: «До кінця року, як мінімум, маємо зайти в Крим», – Буданов

З його слів, зараз спостерігається найактивніша фаза повномасштабної агресії, яку росія розв’язала проти України.

«Найгарячіше – це Донецький операційний район і Слов’янський напрямок. Окупанти фактично в цілодобовому режимі б’ють артилерією, авіацією, обстрілюють житлові квартали. Також Росія зараз шукає певні нові рубежі, звідки і куди вона може завдавати ракетних і бомбових ударів, в тому числі з території Білорусі і з території Криму. Ці важкі бої, які зараз тривають на сході, власне і стануть підсумком цієї війни», – сказав Мотузяник.

Він підкреслив, що російські окупанти мають намір оточити ЗСУ в районі Сєверодонецька, Лисичанська, блокувати трасу, й це може дозволити їм вийти на адмінмежі Луганської області. Проте Генштаб Збройних сил прораховує всі можливі ризики, щоб не допустити таких дій.

Мотузяник також зауважив, що росія отримала стратегічну поразку на першому етапі розпочатої «військової операції», відтак, генеральний штаб збройних сил рф був змушений переглянути свої цілі.

Читайте також: «Україні доведеться жертвувати територіями» – каже лузер, який у душі вже програв», – Подоляк

«Вони вже не такі амбітні. Росія вже дуже скоротила свої апетити. Зараз вони намагаються повністю взяти під контроль адміністративні кордони Донецької, Луганської, а також Херсонської областей, вони намагаються оточити там угрупування українських військ і забезпечити стійкий сухопутний коридор з тимчасово окупованою територією АР Крим», – сказав він.

За словами речника Міноборони, від початку повномасштабного вторгнення росія задіяла в Україні майже 170 тисяч живої сили, більше 90 батальйонно-тактичних груп. Ще близько 30 БТГ рф може ввести в дію упродовж півтори – двох місяців.

За його інформацією, станом на кінець травня ЗСУ повністю знищили 17 російських батальйонно-тактичних груп.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!