Росія має намір прискорити виведення військ з Херсона, – британська розвідка

803 0
Британська розвідка заявила, що сили рф переходять в оборону на більшості ділянок лінії фронту в Україні.
Фото: Пресслужба ГУ Нацполіції

Фото: Пресслужба ГУ Нацполіції

Британська розвідка вважає, що виїзд населення та вивезення останків Потьомкіна з Херсона передують намірам росії прискорити вихід із цього району.

Джерело: британське міністерство оборони, Європейська правда

27 жовтня призначений росією губернатор окупованої Херсонської області Володимир Сальдо заявив, що понад 70 тисяч осіб залишили місто Херсон. Напередодні він також казав, що росія вивезла останки відомого російського державного діяча XVIII століття князя Григорія Потьомкіна з його поховання у херсонському соборі на схід від Дніпра.

Читайте також: ЗСУ просуваються в напрямку Херсона, але росіяни, схоже, окопалися в області, – Пентагон

«У російській національній ідентичності Потьомкін тісно пов'язаний із російським завоюванням українських земель у XVIII столітті та підкреслює те значення, яке путін майже напевно надає передбачуваному історичному виправданню вторгнення. Це символічне вивезення Потьомкіна і відтік цивільного населення, ймовірно, передують намірам росії прискорити вихід із цього району», – вважає британська розвідка. 

Зазначимо, що британська розвідка також заявила, що через недоукомплектованість і погану підготовку сили рф переходять в оборону на більшості ділянок лінії фронту в Україні.

Читайте також: Росіяни готуються оборонятися в Херсоні, а не виходити з нього, – керівник ГУР

Нагадаємо, за даними розвідки Великої Британії, російські окупанти можуть відвести війська з правого берега Херсонської області – про це свідчить остання заява командувача війни проти України Сергія Суровікіна. Про стратегію Сил оборони, просування на Херсонщині, і чому окупанти вивозять людей із окупованого міста, читайте тут.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!