Росія має проблеми з ефективністю стратегії ударів по інфраструктурі України, – розвідка

610 0
Ефективність цієї стратегії, ймовірно, притупилася, оскільки росія вже витратила значну частину своїх придатних ракет проти тактичних цілей.
Фото умовне, бойова машина «Град» в полі недалеко від передової / Instagram-сторінка 93-ї бригади «Холодний Яр»

Фото умовне, бойова машина «Град» в полі недалеко від передової / Instagram-сторінка 93-ї бригади «Холодний Яр»

Розвідка Британії вважає, що стратегія рф зі знищення критичної інфраструктури України має не таку високу ефективність, як можна було очікувати, наприклад, на початку війни. Про це йдеться у розвідувальному огляді міноборони Британії в четвер, 1 грудня.

Джерело: «Європейська правда»

«Починаючи з жовтня 2022 року, росія неодноразово атакувала електророзподільчу мережу України, насамперед крилатими ракетами. Це, ймовірно, перший приклад спроби росії реалізувати концепцію стратегічної операції зі знищення критично важливих цілей, яка є ключовим компонентом військової доктрини, прийнятої нею в останні роки», – йдеться у зведенні.

За задумом росії, концепція передбачає використання ракет дальнього радіуса дії для ударів по критично важливих об'єктах національної інфраструктури ворожої держави, а не по її збройних силах, з метою деморалізації населення і, зрештою, примушення керівництва держави до капітуляції.

Читайте також: У рф готуються до чергової хвилі мобілізації та планують достроково випустити курсантів із вишів

Російські удари продовжують спричиняти дефіцит електроенергії, що призводить до невибіркових, широкомасштабних гуманітарних страждань по всій Україні, наголошується у зведенні. Однак ефективність цієї стратегії, ймовірно, притупилася, оскільки росія вже витратила значну частину своїх придатних ракет проти тактичних цілей.

Крім того, оскільки Україна успішно мобілізувалася протягом дев'яти місяців, матеріальний і психологічний ефект цієї операції, ймовірно, буде меншим, ніж якби вона була розгорнута в початковий період війни, наголосила британська розвідка.

Нагадаємо, загальні бойові втрати росіян у війні з Україною з 24 лютого по 1 грудня становлять вже орієнтовно 89 440. 

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!