Росія мобілізує повнолітніх з «Юнармії» для війни в Україні

1439 0
Починаючи з 29 березня 2022 року, юнармійцям, яким виповнилося 18 років, почали надходити листи із запрошеннями «на співбесіду».
фото: крим.реалії

фото: крим.реалії

Росія мобілізує повнолітніх з «Юнармії» для війни в Україні. Рішення про залучення підлітків до воєнних дій ухвалили ще в середині березня, проте впроваджувати подібні заходи вирішили одночасно з офіційною мобілізацією у Росії, з 1 квітня 2022 року. Юнармійців збиратимуть у штабах до 10 квітня 2022 року, після цього планують перекидати у місця дислокації, а потім – на Харківщину та Донбас.

Як повідомляє уповноважена Верховної ради України з прав людини Людмила Денісова, починаючи з 29 березня 2022 року, юнармійцям, яким виповнилося 18 років, почали надходити листи із запрошеннями «на співбесіду» та «проведення культурно-патріотичних занять», які фактично є повістками на відправлення у військову частину.

Читайте також: Росія не виводить війська по-справжньому, а змінює стратегію – Генсек НАТО

«У найкращих традиціях Гітлера РФ як гарматне м’ясо вирішила кинути у бій молодь. Під загальну мобілізацію потрапили загони «Юнармії», частина яких перебуває і в тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим», – каже вона.

Росія з порушенням законів та звичаї війни поширює пропаганду, спрямовану на забезпечення добровільного вступу в армію цивільного населення, що заборонено Женевською конвенцією 1949 року про захист цивільного населення під час війни, Факультативного протоколу до Конвенції про права дитини щодо участі дітей у збройних конфліктах. Так, Денісова звернулася до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення Росії в Україну та експертної місії з проханням врахувати ці факти порушень прав людини РФ в Україні.

Нагадаємо, що на сорокову добу героїчного протистояння Українського народу російській повномасштабній війні військово-політичне керівництво РФ розпочало приховану мобілізацію резервістів з метою приведення військових частин до штатів воєнного часу. Перевага надається тим, які вже мають бойовий досвід.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!