Росія може готувати великий наступ навесні, – Резніков

1463 0
Глава Міноборони не вважає, що росіяни готують повторне вторгнення з білорусі
Фото: armyinform

Фото: armyinform

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що навесні Україні слід готуватися до нового наступу росіян з районів, які вона вже окупувала на півдні і сході.

Джерело: Олексій Резніков в інтерв’ю BBC

Міністр вважає, що росія може намагатися зібрати «сили, боєприпаси і зброю» для наступу з районів, які вона вже окупувала на півдні і сході. Україні, тим часом, потрібен час для перегрупування та переозброєння, поки вона чекає на постачання західної зброї.

«Весна – найкращий період для того, щоб оновити рух для всіх сторін… Ми розуміємо, що вони будуть готові почати і, звичайно, ми повинні бути готові почати», – каже він.

Читайте також: «Росіяни готують 200 тисяч солдатів. Не сумніваюсь, що вони знову підуть на Київ», – Залужний

Водночас, глава Міноборони не вважає, що росіяни готують повторне вторгнення з білорусі. За його словами, рух з півночі займе багато часу, і росіяни не мають ресурсів. Він також прокоментував плани Польщі і Британії постачати Україні бойові танки. Резніков впевнений, що Україна отримає танки, бойові літаки або реактивні літаки, а також зброю дальнього радіусу дії для ураження цілей за 300 км. На думку міністра, Україна де-факто уже стала членом НАТО, а найближчим часом стане членом НАТО і де-юре.

Нагадаємо, раніше секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що Україна нині дуже активно готується до найближчих двох-трьох місяців, які можуть бути вирішальними у війні проти російської федерації.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!