Росія може вдарити ножем у спину, – Подоляк про можливі провокації 8-9 травня

2024 0
Слід очікувати класичної поведінки росіян.
Фото: ОП

Фото: ОП

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що українцям варто бути обережнішими 8 та 9 травня через загрозу можливих провокацій та обстрілів росіян. Оскільки росія панічно хоче зробити зло Україні. Про це він повідомив в інтерв’ю НВ.

Читайте також: Небезпека існує щодня. Чого слід чекати від росії 8-9 травня

«Треба розуміти, що росія панічно хоче якогось нам зла зробити саме 8 чи 9 травня, тому якісь провокації певно будуть. На жаль, ми маємо розуміти, що російська федерація веде себе сьогодні неадекватно — це ключове. Це не з військового погляду, не з погляду певної руйнації нашої інфраструктури, а суто з психологічного погляду. Якщо для них таке святе це 9 травня, то, безумовно, якусь провокацію вони можуть створити», – пояснює Подоляк.

Такі дії можна очікувати через відсутність у росіян військових успіхів. Крім того, всі заяви щодо того, що «ми поставимо Україну на коліна», не відповідають дійсності і не будуть відповідати дійсності, зауважує Подоляк. У росії поступово розуміють, що Україна, м’яко кажучи, потужна країна, з якою воювати — це отримати великі проблеми для себе. І вони їх вже отримали. Відтак, комплекс, який в них вже сформувався, потребує якоїсь компенсації.

«Вони ж воювати не вміють, не прийдуть на поле бою і не скажуть: «Хлопці, давайте витязь проти витязя». Вони візьмуть ракети і будуть знову стріляти по наших містах, це зрозуміло. Але вони це роблять кожен день. Я не очікую чогось такого нетрадиційного, яке може створити певні панічні настрої. Я очікую від росіян поведінку класичного росіянина — вдарити ножем в спину. У цьому випадку, це кинути ще одну зайву ракету на якесь мирне наше місто», – додає радник глави Офісу президента.

Читайте також: «Краще садіть городину». Міський голова Львова про безпеку на 8-9 травня

Він підкреслює, що в ці дні, 8-9 травня українцям все ж варто бути обережнішими – слухати повідомлення про повітряну тривогу і сирени, виконувати елементарні вимоги безпеки. Бо росіяни не користуються розумом. У них колективний розум пішов за відомим кораблем.

Нагадаємо, низка експертів зазначають про загострення бойових дій у період 8-9 травня. Зокрема у розмові з Тvoemisto.tv координатор міжнародних проєктів Центру Разумкова Олексій Мельник зазначив, що до 9 травня росія намагатиметься досягти результату і вдаватиметься до ще жорстокіших методів, будуть інтенсивніші бомбардування. Повну розмову з експертом можна прочитати за посиланням.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!