Росія може вдарити по аеропортах Польщі, – американський сенатор

2616 0
Путін може вдатися до відчайдушних кроків після низки поразок його армії у вйні прти України.
Фото: glavcom.ua

Фото: glavcom.ua

Американський сенатор-республіканець Марко Рубіо, який працює у комітеті з розвідки Сенату США, вважає, що його через відсутність спроможності армії рф наступати путін може наказати атакувати місця, де розподіляється військова допомога Україні від Заходу. Йдеться про територію країн НАТО, зокрема аеропорти Польщі. Про це він заявив у програмі «State of the Union», повідомляє CNN.

Читайте також: Путіна більше хвилює Херсонщина й Запоріжжя, ніж утриманя Луганської області, – ISW

Рубіо підкреслив, що у нього викликає занепокоєння непередбачуваність російського президента, який може вдатися до відчайдушних кроків після низки поразок його армії.

«Якщо він вирішить, наприклад, що озброєння НАТО, озброєння Європи і озброєння США для України не просто призведе до того, що він програє війну, але й підірве його контроль над владою… Цілком можливо, що він може в кінцевому підсумку завдати удару по деяких з цих місць розподілу, через які надходять ці постачання, в тому числі всередині Польщі», – сказав сенатор.

Зі слів Рубіо, імовірність атаки, наприклад, на один з аеропортів у Польщі, викликає в нього більше хвилювання, аніж можливість ядерного удару, про який зараз багато говорять. Він також зазначив, що не уявляє сценарій подій, за яким путін виграє війну проти України.

Читайте також: Вихід росії з Лимана є серйозною політичною невдачею, – розвідка Британії 

Сенатор США вважає, що у російського президента тепер є два варіанти дій – намагатися утримувати територію, яку вже захоплено, і це може тривати роками, або продовжувати відступати.

Зазначимо, що в інтерв'ю CNN міністр оборони США Ллойд Остін сказав, що Україна «досягає прогресу» в Херсонській області, продовжуючи протистояти російському вторгненню, і додав, що відбулися «певні зміни в динаміці бойових дій».

Юлія Осим

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!