Росія накопичує велику кількість зенітних ракет біля кордонів з Україною

1181 0
Загроза масованого обстрілу території України, щонайменше ракетами С-300, на День Незалежності очевидна.
Фото: defence-ua

Фото: defence-ua

Росія концентрує біля кордонів з Україною і на окупованих територіях велику кількість військової техніки. Зокрема, транспортно-пускові контейнери із зенітними керованими ракетами для С-300. Про це повідомляє управління стратегічних комунікацій Збройних Сил України.

«На початку серпня з Улан-Уде вийшли ешелони з боєприпасами у складі 28 вагонів, із ракетами для ЗРК С-300 у кількості 32 ЗУР. До кордону з Україною ешелон орієнтовно прибуде у 20-х числах. Також до середини серпня з арсеналу комплексного зберігання ракет, боєприпасів та вибухових матеріалів в Котово вилучили понад 120 контейнерів із ракетами до ЗРК С-300», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Україну прибули реактивні системи залпового вогню М270

Зазначимо, що у Білорусі за 22 км від кордону з Україною так само відбувається концентрація ракет до С-300 і загальна кількість ТПК перевищує 60 одиниць. В управлінні додали, що загроза масованого обстрілу території України, щонайменше ракетами С-300, на День Незалежності очевидна.

«Загроза масованого обстрілу території України, як мінімум, ракетами С-300 очевидна. З урахуванням прибуття ряду ешелонів до 20 числа, очевидно і те, що вони концентруються до 24 серпня», — зазначили в управлінні.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv розпитало у експертів, якими ракетами росія обстрілює українські міста, які ракети збити найважче та які маємо засоби ППО. Детальніше про це читайте у матеріалі.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!